Hírek

 • Virágot Algernonnak a Budapesti Operettszínház online műsorában a hétvége folyamán

  Sokunk kamaszkorának meghatározó olvasmányélménye a musical irodalmi alapja, Daniel Keyes regénye. A könyvet 27 nyelvre fordították le, és több mint ötmillió példányban adták ki, majd Oscar-díjas film is készült belőle. A történet a szellemileg visszamaradott harminckét éves Charlie Gordon kitartásáról és szeretetéhségéről szól.


  A vérszipoly – online bemutató a Centrál Színházban

  Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából, 2021. március 6-án szombaton este 7-kor ha nem is ülhetünk még be a Centrál Színházba, a honlapon keresztül az ország egész területéről megtekinthetjük az új bemutatót. A "rímhányó Romhányi” tanítvány Philipp István szövegére Bárány Ferenc zenéjével készült A Vérszipoly című, ellenállhatatlan humorú zenés rímdráma rendezője Puskás Tamás. A komédia Seholsincs országban játszódik, szereplői pedig egy fehérmájú grófnő – Tompos Kátya fergeteges alakításában -, Cserna Antal és Ódor Kristóf mint félkegyelmű grófok, egy melléküzemági munkás, Fehér Tibor és Vári-Kovács Péter mint Vérszipoly, míg Básti Julit élete első Boszorkány szerepében láthatja majd a közönség. Vér, szex és klasszikus vígjátéki elemek működtetik ezt az ütős darabot. Az előadás a bemutató után on demand módon bármikor elérhető lesz a Centrál Színház honlapján keresztül.


  Kalucsni - Dragomán György híres szerző darabja a Móricz Zsigmond Színház előadásában

  „Nem az a kérdés, mit keresnek, hanem az, hogy mit találnak”

  A mások élete… Történik valahol Erdélyben, nem sokkal a rendszerváltás előtt - de megtörténhetne bárhol, bármikor, bárkivel. 


A Nemzeti Táncszínház novemberi programjai

2016-10-13 13:29:35

Novemberben öt bemutató várja a nézőket, az egyik kiemelt esemény a pozsonyi Ifjú Szívek Táncszínház és a Dusan Hegli Company Finetuning koprodukciója lesz, amely 2016 júliusában a Festival OFF d'Avignonon került először bemutatásra. A darab meghódította az Avignoni Fesztivált, most pedig a Nemzeti Táncszínház közönsége láthatja a nagysikerű előadást a Várkert Bazárban.


A Szegedi Kortárs Balett Enrico Morelli és Juronics Tamás koreográfiáival érkezik, a Menyegző egy házasságkötés szertartását meséli el, az eARTh című előadása pedig Górecki 4. szimfóniájának zenéjével és táncszínházi eszközökkel boncolgat alapvető létkérdéseket a Müpa Fesztivál Színházának színpadán. November 20-én a Győri Balett legújabb darabját, a Rómeó és Júliát hozza el Budapestre. A társulat a nagyszerű koreográfussal, Vámos Györggyel dolgozott együtt, aki a 20-as évekbe helyezte az előadást, így a swing-korszak jellegzetes stílusa éppúgy megjelenik, mint a korszak másik nagy táncőrülete a tangó, miközben végig megmaradnak a klasszikus balett keretei között.


Nagy Csilla, táncművész, koreográfus és táncpedagógus, 2012 óta Cipolla Collectiva néven valósít meg művészeti projekteket alkotótársaival. Legújabb darabjukat, a self_Tangot november 30-án mutatják be a MOM Kulturális Központban.


Bemutató


Drakula utolsó tánca 

Tánc/szín/játék Magyar Nemzeti Táncegyüttes 

BUDAPESTI BEMUTATÓ 

2016. november 7. 19.00 Müpa


Ifjú Szívek Táncszínház

Finetuning

2016. november 8-9. 19.00 Várkert Bazár


Szegedi Kortárs Balett

Menyegző/eARTh

2016.november 17. 19.00 Müpa


Győri Balett

Rómeó és Júlia

2016.november 20. 19.00 Müpa


Nagy Csilla/Cipolla Collectiva

self_Tango

2016.november 30. MOM Kulturális Központ