A Nemzeti Táncszínház novemberi programjai

Novemberben öt bemutató várja a nézőket, az egyik kiemelt esemény a pozsonyi Ifjú Szívek Táncszínház és a Dusan Hegli Company Finetuning koprodukciója lesz, amely 2016 júliusában a Festival OFF d'Avignonon került először bemutatásra. A darab meghódította az Avignoni Fesztivált, most pedig a Nemzeti Táncszínház közönsége láthatja a nagysikerű előadást a Várkert Bazárban.


A Szegedi Kortárs Balett Enrico Morelli és Juronics Tamás koreográfiáival érkezik, a Menyegző egy házasságkötés szertartását meséli el, az eARTh című előadása pedig Górecki 4. szimfóniájának zenéjével és táncszínházi eszközökkel boncolgat alapvető létkérdéseket a Müpa Fesztivál Színházának színpadán. November 20-én a Győri Balett legújabb darabját, a Rómeó és Júliát hozza el Budapestre. A társulat a nagyszerű koreográfussal, Vámos Györggyel dolgozott együtt, aki a 20-as évekbe helyezte az előadást, így a swing-korszak jellegzetes stílusa éppúgy megjelenik, mint a korszak másik nagy táncőrülete a tangó, miközben végig megmaradnak a klasszikus balett keretei között.


Nagy Csilla, táncművész, koreográfus és táncpedagógus, 2012 óta Cipolla Collectiva néven valósít meg művészeti projekteket alkotótársaival. Legújabb darabjukat, a self_Tangot november 30-án mutatják be a MOM Kulturális Központban.


Bemutató


Drakula utolsó tánca 

Tánc/szín/játék Magyar Nemzeti Táncegyüttes 

BUDAPESTI BEMUTATÓ 

2016. november 7. 19.00 Müpa


Ifjú Szívek Táncszínház

Finetuning

2016. november 8-9. 19.00 Várkert Bazár


Szegedi Kortárs Balett

Menyegző/eARTh

2016.november 17. 19.00 Müpa


Győri Balett

Rómeó és Júlia

2016.november 20. 19.00 Müpa


Nagy Csilla/Cipolla Collectiva

self_Tango

2016.november 30. MOM Kulturális Központ