Hírek

 • Szombat este a Nemzeti Streampad előadásában Márai Sándor: A kassai polgárok

  Mi marad belőlünk, ha a művészi késztetést bensőnkből kiirtják, és bűnösségünk árnyékában szenvedhetünk tovább? Kik azok a mindenkori támadók, akik sorsunkat ily mód megpecsételhetik? És kik vagyunk mi, akik saját közösségünk védelmére kelünk?

  Kérdéseinkben a válasz: mi is csak kassai polgárok vagyunk.


  Yasmina Reza Bella Figura című darabjának online premierje február 27-én 19 órától látható - VígSTREAMház

  Yasmina Reza Bella Figura című darabjának online premierje február 27-én 19 órától látható, Yvonne szerepében Halász Judittal, VígSTREAMház előadásában.


  Vörösmarty Színház előadásában online megtekinthető: A Mester és Margarita

  A Mester és Margatira, Bulgakov orosz író regénye, melyet megjelenése óta sokféleképpen értelmeztek már. A műből több feldolgozás is született, egyaránt film, televíziós sorozat és színházi előadás is. Ezúttal a székesfehérvári Vörösmarty Színház online repertoárjában megtekinthető.


Vörösmarty Színház előadásában online megtekinthető: A Mester és Margarita

2021-02-23 10:15:00

Zseniális szatíra és filozofikus mű Bulgakové. A XX. század egyik csúcsteljesítménye, a XX. század krízis-regénye, benne foglaltatik kétezer év, és XXI. század még nem tette érvénytelenné a benne foglaltakat.


Közreműködnek a Vörösmarty Színház táncosai és a Nemes Nagy Ágnes Színészképzés hallgatói.


Jegyvásárlás: 

https://eszinhaz.hu/hu/eloadasok/rogzitett/mestermargarita-vod


A mű története alapvetően három szálon fut, az első a magát fekete mágusnak hívó, Woland professzor és kíséretének cselekedeteiről szól, ahol a professzor a Sátán megjelenítője. A második szál, regényen belüli regényként meséli el Jézus és Pilátus történetét, a címben szereplő Mester sajátos módján. A harmadik pedig egy szerelmi történet cselekményei, a Mester és az örök nőiességet jelképező, Margarita kaladjai.