Hírek

 • Vörösmarty Színház előadásában online megtekinthető: A Mester és Margarita

  A Mester és Margatira, Bulgakov orosz író regénye, melyet megjelenése óta sokféleképpen értelmeztek már. A műből több feldolgozás is született, egyaránt film, televíziós sorozat és színházi előadás is. Ezúttal a székesfehérvári Vörösmarty Színház online repertoárjában megtekinthető.


  Verdi: Don Carlos – ONLINE premier

  Opera öt felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal szombat este.

  Verdi az eredeti Schiller-drámát, melynek szinte minden sorát társadalmi-politikai gondolatok hatják át, úgy öntötte zenébe, hogy a hangsúly az egyéni érzelmekre, lelki rezdülésekre került. Frank Hilbrich, a német nyelvterületen már régóta elismert rendező a kortárs operák mellett leginkább Wagner-előadásaival szerzett nemzetközi hírnevet. 


  Régimódi történet a Szolnoki Szigligeti Színház online műsorán

  Szabó Magda: Régimódi történet című műve látható a Szolnoki Szigligeti Színház előadásában, online elérhetően, február 17-én és 18-án este. A mű az 1800-as évek második felébe kalauzolva, mesél egy debreceni család történetéről, felelevenítve Szabó Magda saját családjának múltját, főleg édesanyjáét.


János vitéz - a Magyar Kultúra Napján - az Operett online műsorán, január 22-én

2021-01-22 09:45:00

A Petőfi Sándor elbeszélő költeménye alapján született daljáték 1904-es, Király színházbeli ősbemutatóján a darab elsöprő sikere még az alkotókat is meglepte. A színpad hol felpezsdült, hol megnyugtató vidámságot árasztott, a közönség derült, nevetett, majd Bagó meghatóan szép dala alatt már a sírás kerülgette a nézőket. A dal befejeztével újrázást követeltek, de az ismétlés egy kicsit váratott magára, mert a Bagót alakító Papp Mihálynak is könnyek peregtek az arcán. Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak - negyven év után ismét látható a Budapesti Operettszínházban.


János vitéz -  Dolhai Attila

Iluska - Bordás Barbara

Bagó - Erdős Attila

A francia király - Földes Tamás

Francia királykisasszony - Fischl Mónika

Mostoha - Oszvald Marika

Strázsamester - Langer Soma

Csősz - Pálfalvy Attila

Bartolo, tudós - Altsach Gergő

Balerina - Ottlik M. Laura

Gyerekszereplők: Wégner Alina, Balázs-Magyar Nimród

Közreműködik a Budapesti Operettszínház Énekkara, Balettkara és Zenekara , valamint a Bozsik Yvette Társulat táncosai


http://www.operett.hu/index.php?inc=repertoar_mutat&rId=262&evadId=16