Hírek

 • Gimesi Dóra: Emma csöndje bemutató - élő közvetítés

  A bemutató élő közvetítése 2021. január 16-án, szombaton 15 órától lesz megtekinthető. Kezdés előtt 15 perccel lehetőség nyílik csatlakozni az élő közvetítéshez. Az előadás 7 éves kortól ajánlott, egy szünettel játsszuk (a szünet időtartama kb. 20 perc).

  A hétéves Emma épp két hete, három napja és tíz perce jár iskolába. Más, mint az osztálytársai: különösen érzékeny a zajokra, és retteg, ha meg kell szólalnia mások előtt. Az emberekkel nehezen kommunikál, ám a tengeri állatokat megérti.


  Decemberben kiosztották a Magyar Teátrum Díjait

  A Magyar Teátrumi Társaság december 23-i sajtóközleménye alapján. 

  Kiosztották az idei év Magyar Teátrum Díjait. Az elismeréseket rendhagyó módon anyaszínházaikban, zárt körben, a járványügyi előírások betartásával adták át. A díjazottakat köszöntő ünnepélyes, nagyszabású gálát a jövő év tavaszán tartják meg.


  Nagykövet lettem

  Rozgonyi-Kulcsár Viktória vagyok, a Füge Produkció és a Jurányi Ház alapítója. Több mint 10 éve szolgálom a független előadó-művészetet.


Zenthe Ferenc Színház következő premierje - Dollárpapa

2020-10-13 09:00:00

Egy eladósodott tanárról- akinek két lánya éppen eladósorban van- mindenki úgy tudja, hogy egy milliomos nagybácsija él Amerikában, aki hatalmas ültetvényekkel, gyárakkal és vállalatokkal rendelkezik. Ez a dúsgazdagnak hitt dollárpapa egyszer csak hazalátogat és gyorsan kiderül, szegény, mint a templom egere. Az eladósodott család mégis tovább erősíti a "milliomos legendáját", hogy ezzel megnyugtassák a hitelezőiket.


Gábor Andor üdén fanyarral megírt „pénz komédiáját” két részben mutatják be, sanzonok és kuplék kíséretének színesítésével. Az 1956-ban bemutatott fekete-fehér Dollárpapa film, Rajz János felejthetetlen alakításával vált igazán ismertté, amelyben nálunk, most Papp János fog bizonyítani.


A színészgárda-felhozatal egészen színes, hiszen a három színház társulatának tagjai közül kerültek ki a szereplők. A salgótarjáni képviseltben Albert Pétert, Farkas Zoltánt, Házi Anitát és Jókai Ágit láthatja a nagyközönség október 16-án és 17-én a Zenthe színház deszkáin.


További információ: 

www.zentheszinhaz.hu/dollarpapa