Hírek

 • Klasszikus versek, klasszikus előadókkal a kultúra napján

  „Múlt, s jövendő” címmel állított össze egész napos emlékműsort a Magyar Versmondók Egyesülete. Az egyesület facebook oldalára látogatók óránként egy klasszikus verset láthatnak a magyar kultúra napján, egy-egy ismert színész vagy előadóművész tolmácsolásában. A legnagyobb költőket szólaltatják meg a legendás verset mondó művészek.


  János vitéz - a Magyar Kultúra Napján - az Operett online műsorán, január 22-én

  János vitéz történetét már több, mint 170 éve őrzi a magyar kultúra!
  Az elbeszélő költeményt Kacsóh Pongrác zenésítette meg, az így született daljáték töretlen sikerének köszönhetően rendre megjelenik a színházi repertoárokon.
  Január 22-én - a Magyar Kultúra Napján - az Operett online műsorán is látható lesz, a premierig idézzük fel együtt Petőfi klasszikusát, melynek sorai mindenki számára ismerősen csengenek!
  „Tüzesen süt le a nyári nap sugára
  Az ég tetejéről a juhászbojtárra.
  Fölösleges dolog sütnie oly nagyon,
  A juhásznak úgyis nagy melege vagyon.”

  OperaLive - MaszkaBál – Wiedemann Bernadett és Kelemen Zoltán operaestje

  2021. január 22-én Wiedemann Bernadett mezzoszoprán és Kelemen Zoltán bariton válogatnak kedvenc áriáikból és duettjeikből Verditől Kodályig. Operaestjük 20:00 órától látható a Facebookon és az Origón.


Budapest Táncszínház: Viszlát a levegőben!

2020-09-09 14:23:34
Az Új előadás során a kortárs táncot a cirkuszművészet mozdulat-világával ötvözi a darab koreográfusa, az idén Harangozó Gyula-díjban részesült művészeti vezetők, Sághy Alexandra.

A darab rendezője Földi Béla, a koreográfus asszisztense Antoine Thirion cirkuszművész.

A Budapest Táncszínház előadásában az összefogás, a kollaboráció jelenik meg, melyet a mai társadalmunkat átszövő versengő életszemlélet ellentéteként állít középpontba. Az egyén egyedül nem tud végrehajtani olyan dolgokat, amelyeket közösen sikerre tud vinni. Az emberiséget oly régóta foglalkoztató repülés lehetőségére egyedül nem vagyunk képesek, azonban ha mellettünk, jobban mondva, alattunk állnak társaink, akkor még a fizikai törvényeket leküzdve, a lebegésre is képesek vagyunk. Viszlát a levegőben!