Hírek

 • Gimesi Dóra: Emma csöndje bemutató - élő közvetítés

  A bemutató élő közvetítése 2021. január 16-án, szombaton 15 órától lesz megtekinthető. Kezdés előtt 15 perccel lehetőség nyílik csatlakozni az élő közvetítéshez. Az előadás 7 éves kortól ajánlott, egy szünettel játsszuk (a szünet időtartama kb. 20 perc).

  A hétéves Emma épp két hete, három napja és tíz perce jár iskolába. Más, mint az osztálytársai: különösen érzékeny a zajokra, és retteg, ha meg kell szólalnia mások előtt. Az emberekkel nehezen kommunikál, ám a tengeri állatokat megérti.


  Decemberben kiosztották a Magyar Teátrum Díjait

  A Magyar Teátrumi Társaság december 23-i sajtóközleménye alapján. 

  Kiosztották az idei év Magyar Teátrum Díjait. Az elismeréseket rendhagyó módon anyaszínházaikban, zárt körben, a járványügyi előírások betartásával adták át. A díjazottakat köszöntő ünnepélyes, nagyszabású gálát a jövő év tavaszán tartják meg.


  Nagykövet lettem

  Rozgonyi-Kulcsár Viktória vagyok, a Füge Produkció és a Jurányi Ház alapítója. Több mint 10 éve szolgálom a független előadó-művészetet.


Vörösmarty Színház mindennapjai és Meseszínház

2020-03-30 10:00:00

A koronavírus járvány immár mindenkit száműzött otthonába. A Vörösmarty Színház társulata, munkatársai is otthon vannak, ki így, ki úgy üti el az időt. Ezért is indították útjára új sorozatunkat Élet a karantén alatt címmel, hogy közönségük se maradjon hírek nélkül. Kicsit bepillanthatnak munkatársaik, művészeik életébe, ki mit csinál a négy fal között.


Rendezőasszisztensük, Németh Mariann Mary például már egy magaságyást is elkészített, hódol szenvedélyének, az üvegfestésnek, emellett jótékonykodik is: maszkokat készít mindenkinek, akinek szüksége van rá. Az önkénteskedésből a nézőtéri felügyelő, Kondász Renáta is kiveszi a részét, a székesfehérvári önkormányzat felhívására csomagolta az ingyenes maszkokat. Színészeik is elfoglalják magukat, Kerkay Rita és Kricsár Kamill online forgat mesefilmet egy jegesmackóról, Nukáról, Závodszky Noémi gyakran jelentkezik kisfilmmel, amelyekben gondolatait osztja meg, ügyelőjük, Horváth Iza pedig olyannyira nem tud elszakadni a színháztól, hogy a háztartásában fellelhető eszközöket hívja, akárcsak a színpadra a színészeket.


Az alábbi linkeken bővebben is olvashatnak az otthoni mindennapokról:

https://www.vorosmartyszinhaz.hu/hirek/1593-elet-a-karanten-alatt-zavodszky-noemi

https://www.vorosmartyszinhaz.hu/hirek/1592-elet-a-karanten-alatt-andrassy-mate

https://www.vorosmartyszinhaz.hu/hirek/1591-elet-a-karanten-alatt-nemeth-mariann-mary-rendezoasszisztens

És megnézhetik Horváth Iza briliáns videóit:

https://www.facebook.com/izabella.horvath.946/videos/3111484648864006/

https://www.facebook.com/izabella.horvath.946/videos/3117363074942830/


A kisebbek és a gyermeklelkű felnőttek sem maradnak mulatság nélkül, Meseszínházuk megnyitotta kapuit, szigorúan online. Egyed Attila már el is kezdte a sort, de jön még Tóth Ildikó, Keller János, Ladányi Júlia, Varga Gabriella, Lábodi Ádám, és megannyi kaland a mesék világából. Aki pedig inkább mesefilmre vágyik, Kerkay Rita és Kricsár Kamill animációs filmjét, a Nuka, a világjárót is megnézheti, és várhatja izgatottan a folytatást.

A Meseszínház itt nyílt meg:

https://www.vorosmartyszinhaz.hu/hirek/1599-meseszinhaz-elmeny-otthon

Nuka kalandjait pedig itt követhetik:

https://www.vorosmartyszinhaz.hu/kitekinto/1597-online-forgat-kerkay-rita-es-kricsar-kamill


Amíg a kialakult helyzet nem rendeződik, a Vörösmarty Színház társulata azon lesz, hogy közönségét ne hagyja szórakozás nélkül, a legfontosabb üzenetük azonban az, hogy mindenki maradjon otthon. Vigyázzanak egymásra!