Hírek

 • Virágot Algernonnak a Budapesti Operettszínház online műsorában a hétvége folyamán

  Sokunk kamaszkorának meghatározó olvasmányélménye a musical irodalmi alapja, Daniel Keyes regénye. A könyvet 27 nyelvre fordították le, és több mint ötmillió példányban adták ki, majd Oscar-díjas film is készült belőle. A történet a szellemileg visszamaradott harminckét éves Charlie Gordon kitartásáról és szeretetéhségéről szól.


  A vérszipoly – online bemutató a Centrál Színházban

  Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából, 2021. március 6-án szombaton este 7-kor ha nem is ülhetünk még be a Centrál Színházba, a honlapon keresztül az ország egész területéről megtekinthetjük az új bemutatót. A "rímhányó Romhányi” tanítvány Philipp István szövegére Bárány Ferenc zenéjével készült A Vérszipoly című, ellenállhatatlan humorú zenés rímdráma rendezője Puskás Tamás. A komédia Seholsincs országban játszódik, szereplői pedig egy fehérmájú grófnő – Tompos Kátya fergeteges alakításában -, Cserna Antal és Ódor Kristóf mint félkegyelmű grófok, egy melléküzemági munkás, Fehér Tibor és Vári-Kovács Péter mint Vérszipoly, míg Básti Julit élete első Boszorkány szerepében láthatja majd a közönség. Vér, szex és klasszikus vígjátéki elemek működtetik ezt az ütős darabot. Az előadás a bemutató után on demand módon bármikor elérhető lesz a Centrál Színház honlapján keresztül.


  Kalucsni - Dragomán György híres szerző darabja a Móricz Zsigmond Színház előadásában

  „Nem az a kérdés, mit keresnek, hanem az, hogy mit találnak”

  A mások élete… Történik valahol Erdélyben, nem sokkal a rendszerváltás előtt - de megtörténhetne bárhol, bármikor, bárkivel. 


Mesemusical minden korosztálynak

2020-02-26 10:00:00

Az alaptörténet szerint kérők hada verseng Izabella királykisasszony kezéért. Ő azonban mindegyikben talál hibát, sőt a szomszédos ország ifjú uralkodóját gúnyosan, Rigócsőrnek nevezi el. A fiatal király mégis beleszeret a nagyravágyó hercegnőbe és úgy dönt, hogy a másnap nap álruhában – koldusnak öltözve – ismét szerencsét próbál. Ezalatt az idős király megelégelte lánya fennhéjázó  viselkedését és úgy döntött, hogy a következő nap hozzáadja lányát az első férfihoz, aki aznap bebocsátást kér a palotába. Mivel ez a koldusruhát öltött Rigócsőr királyfi volt, így a gőgös királylány a koldus feleségeként kezd új életet. A körülmények megtanítják arra, hogy mindenért meg kell dolgozni semmit sem adnak ingyen. Végül a hercegnő ráébred arra, hogy az élet számtalan csodát rejt mindazoknak, akik megbecsülik azt, és tesznek is érte.


A darab rendezője, Bozsó József újrafogalmazta a darabot, majd Kocsák Tiborral zeneszerzővel közösen musicalt írt a meseklasszikusból. Új szereplőként került a darabba két kém, akik szükségesek voltak a történetben bekövetkezett változások miatt – fogalmazott a rendező.

Az elejétől a végéig átszövi még a prózai jeleneteket is a muzsika. Ezért a színészeknek úgy kell játszaniuk, mintha mindig énekelnének. Az előadás bekerült a Lázár Ervin Programba is, amelynek célja, hogy akik először látnak színházi előadást, olyan erős élményt kapjanak, ami megérinti őket, így később is színházlátogatók lesznek.


Szereposztás:

Rigócsőr királyfi - Ormándy M. Keve
Király - Beszterczey Attila
Izabella, a lánya - Nádra Kitti
Bömbölik - Paczuk Gabi / Kerek Vivien
Acsarkodik - Márki Szabina szh.
Kocsmáros - Gerner Csaba / Bozsó József
Kocsmárosné - Lakatos Viktória
Királynő - Vidovenyecz Edina
Érdergard herceg - Szász Borisz szh.
Sigfried herceg - Laszkó Viktor szh.

Rendező - Bozsó József 


https://jokaiszinhaz.hu/rigocsor-kiralyfi