Hírek

 • Átadták az első adag maszkot a Vörösmarty Színház munkatársai

  A koronavírus járvány idején a Vörösmarty Színház munkatársai is kiveszik részüket a segítségnyújtásból a védelem területén.


  Vörösmarty Színház mindennapjai és Meseszínház

  A koronavírus járvány immár mindenkit száműzött otthonába. A Vörösmarty Színház társulata, munkatársai is otthon vannak, ki így, ki úgy üti el az időt. Ezért is indítottuk útjára új sorozatunkat Élet a karantén alatt címmel, hogy közönségünk se maradjon hírek nélkül. Kicsit bepillanthatnak munkatársaink, művészeink életébe, ki mit csinál a négy fal között. 


  Magyar Teátrumi Társaság üzenete a Színházi Világnapon

  Március huszonhetedike van, ez a nap 1961 óta a Színházi Világnap. 1978-tól a világ valamennyi országában üzenettel köszöntik e napot. Az üzenet, melyet minden évben a világszínház egyik jelentős alkotója ír, felhívja a figyelmet a színházművészet – és tágabb értelemben a kultúra – fontosságára, tiszteleg a színészek, a színházi dolgozók előtt, kéri a közönség szeretetét és támogatását.


Mesemusical minden korosztálynak

2020-02-26 10:00:00

Az alaptörténet szerint kérők hada verseng Izabella királykisasszony kezéért. Ő azonban mindegyikben talál hibát, sőt a szomszédos ország ifjú uralkodóját gúnyosan, Rigócsőrnek nevezi el. A fiatal király mégis beleszeret a nagyravágyó hercegnőbe és úgy dönt, hogy a másnap nap álruhában – koldusnak öltözve – ismét szerencsét próbál. Ezalatt az idős király megelégelte lánya fennhéjázó  viselkedését és úgy döntött, hogy a következő nap hozzáadja lányát az első férfihoz, aki aznap bebocsátást kér a palotába. Mivel ez a koldusruhát öltött Rigócsőr királyfi volt, így a gőgös királylány a koldus feleségeként kezd új életet. A körülmények megtanítják arra, hogy mindenért meg kell dolgozni semmit sem adnak ingyen. Végül a hercegnő ráébred arra, hogy az élet számtalan csodát rejt mindazoknak, akik megbecsülik azt, és tesznek is érte.


A darab rendezője, Bozsó József újrafogalmazta a darabot, majd Kocsák Tiborral zeneszerzővel közösen musicalt írt a meseklasszikusból. Új szereplőként került a darabba két kém, akik szükségesek voltak a történetben bekövetkezett változások miatt – fogalmazott a rendező.

Az elejétől a végéig átszövi még a prózai jeleneteket is a muzsika. Ezért a színészeknek úgy kell játszaniuk, mintha mindig énekelnének. Az előadás bekerült a Lázár Ervin Programba is, amelynek célja, hogy akik először látnak színházi előadást, olyan erős élményt kapjanak, ami megérinti őket, így később is színházlátogatók lesznek.


Szereposztás:

Rigócsőr királyfi - Ormándy M. Keve
Király - Beszterczey Attila
Izabella, a lánya - Nádra Kitti
Bömbölik - Paczuk Gabi / Kerek Vivien
Acsarkodik - Márki Szabina szh.
Kocsmáros - Gerner Csaba / Bozsó József
Kocsmárosné - Lakatos Viktória
Királynő - Vidovenyecz Edina
Érdergard herceg - Szász Borisz szh.
Sigfried herceg - Laszkó Viktor szh.

Rendező - Bozsó József 


https://jokaiszinhaz.hu/rigocsor-kiralyfi