Hírek

  • Hagyományok Háza márciusi programok - TÁNC

    A Hagyományok Házában március folyamán ismét számos tánc témájú programot rendeznek, táncház és több izgalmas előadás keretében.  Az események között kicsik és nagyok, gyermekek és felnőttek egyaránt megtalálják jól ismert vagy leendő kedvenceiket.


    Az Alapítvány a Magyar Színházakért pályázatot hirdet bővített határidővel

    Az Alapítvány a Magyar Színházakért kiemelten fontosnak tartja, hogy a hazai színházi kultúra képviselői/szereplői még jobban ismerjék a nemzetközi tendenciákat, külföldi színházi műhelyek munkáit, szempontrendszereit, annak érdekében, hogy a honi színházi munkák során megfontolásra kerülhessenek a külföldön szerzett tapasztalatok.    IV. Teátrum Neked! Fesztivál ProgramIV. Teátrum Neked! Fesztivál

2020-02-07 10:37:00

Ahogyan azt az előző években megszokhattuk, idén is színészportréval indít a Teátrum Neked! Fesztivál: szerdán 18 órától Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésszel Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára beszélget szerepeiről, filmjeiről, színházi munkáiról, életéről.


Szerdán, csütörtökön és pénteken 10 órakor a szervezők egy-egy gyermekelőadásra invitálják a legifjabb színházlátogatókat. A Zentai Magyar Kamaraszínház, a Turay Ida Színház és a békéscsabai Napsugár Bábszínház mesejátékában egyaránt – ahogy az már lenni szokott a mesékben – sok-sok kaland után győzedelmeskedik a jó, a szeretet ereje. A Fővárosi Nagycirkusz animátorai mindhárom napon bemutatják a gyerekeknek az artista mesterség műfajait, trükkjeit, eszközeit. Az érdeklődők nemcsak ízelítőt kapnak a cirkusz csodálatos világából, de a vállalkozó kedvűek ki is próbálhatják a cirkuszi kellékeket. 


Csütörtök este Móricz Zsigmond Magyar mesék című színdarabját mutatja be az Ivancsics Ilona és Színtársai társulata. A négy mini-vígjátékot összefogó produkció felhőtlen komédiázást és szórakozást ígér, élő, friss népzenével. Péntek este a Magyar Állami Operaház tematikus estje kínál gazdag programot, széles skálán válogatva az olyan népszerű daloktól, mint a Nessun dorma, a már-már operettbe hajló darabokig. Szombaton 19 órától az Újszínház mutatja be Hangemberek című keserédes darabját, amely sok humorral meséli el a szinkronstúdiók világának elmúlt 25 évét. A záró nap esti előadása Kulcsár Lajos romantikus komédiája, amelynek szereplői egy internetes randioldalon találkozva rájönnek, hogy közös múltjuk van. A darabot a budapesti bemutató után két nappal a Fórum Színház hozza el a fesztiválra.


A látogatókat a fesztivál minden napján rendhagyó időutazás várja az ókortól a XX. század elejéig a Húros Annamária Dóri díszlet-és jelmeztervező művész munkáiból összeállított interaktív kiállítás, a Jelmeztárlat révén.

„A Zentai Magyar Kamaraszínház egész évben lelkes szervezője és egyben helyszíne a magyar nyelvű kulturális eseményeknek, éppen ezért öröm és büszkeség számunkra, hogy a munkájukhoz minden évben egy fesztiválnyi programmal járulhatunk hozzá – mondta el Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára. – Vendégművészeink és a szervezők számára is hatalmas élmény megtapasztalni a magyar közönség nyitottságát, szeretetét, érezni velük az élő kötődést.”