Hírek

 • Budapest Táncszínház: Viszlát a levegőben!

  A Budapest Táncszínház Viszlát a levegőben! című előadásának premierje 2020. szeptember 29-én 19:00 órakor lesz látható a Nemzeti Táncszínházban (Budapest, 1024 Kis Rókus u. 16-20.), a Millenáris területén, melyre szeretettel várjuk!

  Megtartotta évadnyitó társulati ülését a Vígszínház

  A Vígszínház augusztus 31-én megtartotta évadnyitó társulati ülését, emellett az évad első két bemutatójának olvasópróbái – Az öreg hölgy látogatása és Az apa – is elkezdődtek. A 2020/21-es jubileumi évadban a színház kilenc bemutatót és a 125. születésnap alkalmából több meglepetést is tervez.


  Jubilál az Egri Érsekkerti Nyári Játékok

  Szerelemszínház született – adták hírül 2010-ben a lapok, amikor is Tatár Gabriella színésznő megalapította a Pinceszínház Egert. Ebből született meg az Egri Érsekkerti Nyári Játékok, mely így idén jubileumát ünnepli.


Újra színpadon az Elfújta a szél

2019-10-10 13:00:00

Scarlett O'Hara története 1861-ben kezdődik, amikor addig csupán szerelmi bonyodalmaktól terhes életébe hirtelen belép az amerikai polgárháború Észak és Dél között, ami mindent megváltoztat körülötte. Mérhetetlen szegénység tör ki, így Scarlettnek napról napra harcot kell vívnia a családi birtok, Tara megőrzéséért, és a megélhetésért. Dacból kötött házasságai rendre véget érnek, szerelmi kudarcai árán azonban végül mégis megadatik számára az újrakezdés lehetősége. 

 A Budapesti Operettszínház az Elfújta a szél színpadra állításával a híres irodalmi művek adaptációinak sorát kívánta folytatni, maradandó értékeket és gondolati kalandokat biztosítva a zenés színház szerelmesei számára azért, hogy a szórakozás és feloldódás percei mellett igazi katartikus pillanatokkal is megörvendeztesse őket.

A közönség nagy örömére október 9-től újra színpadon az előadás!


Végül néhány érdekesség az előadásról:

- Gérard Presgurvic a Rómeó és Julia után felesége javaslatára zenésítette meg az Elfújta a szél történetét. A 2003-as premieren Scarlett szerepét lánya, Laura Presgurvic alakította

- a musical hangzásvilága nagyban emlékeztet a nagy előd, a Rómeó és Júlia hangzásvilágára. A magyar alkotók átírták a darabot, az eredeti szólókból duettek, tercettek lettek, gyakran más szereplők szájába adták a szavakat és a hangokat, mint az eredetiben. A cselekmény hűebben követi a regény, mint a film történéseit

- Somogyi Szilárd, a darab rendezője korábban így nyilatkozott az előadásról: - "Hogy bennem mi fogalmazódik meg másként az Elfújta a szél kapcsán? Talán még hangsúlyosabbá vált bennem a tudat, hogy ez a darab az életösztönről és a küzdésről szól. Nem lehet pusztán élvezni az életet, meg is kell küzdeni érte, mint Scarlett O'Hara, aki mindent és mindenkit feláldoz az életben maradásért, a családi birtok megőrzéséért, és a legnagyobb dráma, hogy a sors végül mindent elvesz tőle."


http://www.operett.hu/index.php?inc=cikk&cikkId=179&menuId=24