Hírek

 • Szavazz a Kaszás Attila-díj jelöltjeire!

  Vlahovics Edit, Csankó Zoltán és Földes Tamás maradt versenyben 2020-ban a Kaszás Attila-díj utolsó fordulójában, ahol a közönség szavazatai a döntőek. Szavazni a www.kaszasattiladij.hu oldalon lehet!


  Átadták az első adag maszkot a Vörösmarty Színház munkatársai

  A koronavírus járvány idején a Vörösmarty Színház munkatársai is kiveszik részüket a segítségnyújtásból a védelem területén.


  Vörösmarty Színház mindennapjai és Meseszínház

  A koronavírus járvány immár mindenkit száműzött otthonába. A Vörösmarty Színház társulata, munkatársai is otthon vannak, ki így, ki úgy üti el az időt. Ezért is indítottuk útjára új sorozatunkat Élet a karantén alatt címmel, hogy közönségünk se maradjon hírek nélkül. Kicsit bepillanthatnak munkatársaink, művészeink életébe, ki mit csinál a négy fal között. 


Újra színpadon az Elfújta a szél

2019-10-10 13:00:00

Scarlett O'Hara története 1861-ben kezdődik, amikor addig csupán szerelmi bonyodalmaktól terhes életébe hirtelen belép az amerikai polgárháború Észak és Dél között, ami mindent megváltoztat körülötte. Mérhetetlen szegénység tör ki, így Scarlettnek napról napra harcot kell vívnia a családi birtok, Tara megőrzéséért, és a megélhetésért. Dacból kötött házasságai rendre véget érnek, szerelmi kudarcai árán azonban végül mégis megadatik számára az újrakezdés lehetősége. 

 A Budapesti Operettszínház az Elfújta a szél színpadra állításával a híres irodalmi művek adaptációinak sorát kívánta folytatni, maradandó értékeket és gondolati kalandokat biztosítva a zenés színház szerelmesei számára azért, hogy a szórakozás és feloldódás percei mellett igazi katartikus pillanatokkal is megörvendeztesse őket.

A közönség nagy örömére október 9-től újra színpadon az előadás!


Végül néhány érdekesség az előadásról:

- Gérard Presgurvic a Rómeó és Julia után felesége javaslatára zenésítette meg az Elfújta a szél történetét. A 2003-as premieren Scarlett szerepét lánya, Laura Presgurvic alakította

- a musical hangzásvilága nagyban emlékeztet a nagy előd, a Rómeó és Júlia hangzásvilágára. A magyar alkotók átírták a darabot, az eredeti szólókból duettek, tercettek lettek, gyakran más szereplők szájába adták a szavakat és a hangokat, mint az eredetiben. A cselekmény hűebben követi a regény, mint a film történéseit

- Somogyi Szilárd, a darab rendezője korábban így nyilatkozott az előadásról: - "Hogy bennem mi fogalmazódik meg másként az Elfújta a szél kapcsán? Talán még hangsúlyosabbá vált bennem a tudat, hogy ez a darab az életösztönről és a küzdésről szól. Nem lehet pusztán élvezni az életet, meg is kell küzdeni érte, mint Scarlett O'Hara, aki mindent és mindenkit feláldoz az életben maradásért, a családi birtok megőrzéséért, és a legnagyobb dráma, hogy a sors végül mindent elvesz tőle."


http://www.operett.hu/index.php?inc=cikk&cikkId=179&menuId=24