Hírek

 • A megoldóember - Interjú Szórádi Bélával a Soproni Petőfi Színház Magyar Teátrum Díjjal kitüntetett főkellékesével

  Mi egy kellékes feladata? Mi történik, ha egy kés sehogy sem akar úgy lezuhanni, ahogyan azt a rendező megálmodta? Ilyenkor jön a kellékes, aki kitalálja, megoldja. Szórádi Béla csaknem tíz éve dolgozik a Soproni Petőfi Színházban, decemberben Magyar Teátrum Díjjal tüntették ki. A főkellékest mindennapi kihívásokról és kulisszatitkokról kérdeztük.


  Musical ősbemutató Budapesten

  Először Magyarországon! 2020 január 18-án mutatja be a Turay Ida Színház a Girls - Swing "Tánc az életünk"című musicalt.


  „Nem elég a jó, én a tökéleteset keresem” - Felkai Eszter

  Felkai Eszter évek óta nem játszik. Azt mondja: most „él”, bepótolja, ami a színházról szóló békéscsabai évtizedekben kimaradt. Hétköznapi örömökről, maximalizmusról és újabb kihívásokról is beszélgettünk.

Egy görög klasszikus bemutatása a Nemzetiben - Médeia

2019-09-04 13:30:00

Egy elárult, szerelmes, szerencsétlen asszony, aki féltékenységből embetelen tettet követ el: megöli gyermekeit. Ő Médeia, Euripidész titokzatos hősnője, akit a Nemzetiben Szűcs Nelli alakít. Iászón szerepében Trill Zsoltot láthatják.  A klasszikus drámát az egyik legjelentősebb skandináv rendezőként számontartott Erik Stubø viszi színre.

Bemutató: 2019.szeptember 20.