Hírek

 • Elkészült a Szegedi Pinceszínház májusi műsora

  A színház egy premierrel köszönti a hónapot: a Genéziusz Színház állítja színpadra Ibsen ROSMERSHOLMját. A norvég klasszikust 2019. 05. 03-án láthatják, majd a hónap végén 28-án. Az ÉN, A FÉREG mellett a Szegedi Egyetemi Színház új előadást mutat be: Závada Péter drámája, a REFLEX, 14-én látható.   SZERETET ÉS SZERELEM, FULLÁNKOK ÉS SZÁRNYAK

  Romantikus vígjátékot rendez Dér András Kecskeméten. Leonard Gershe: A pillangók szabadok című színdarabja egyszerre szólít meg szülőt és gyereket, kirepülő fiatalokat és az őket féltő idősebbeket. Az évad utolsó kisszínházi bemutatója április 12-én lesz a Ruszt József Stúdió Színházban.

  A FLAMENCO IS BEMUTATKOZIK AZ ÚJ NEMZETI TÁNCSZÍNHÁZBAN

  A felújított Nemzeti Táncszínház első flamenco előadását Pirók Zsófiától láthatjuk május elején. A Flamenco Mágia mellett egyéb események is várják az érdeklődőket.


Karády-est a Váci Dunakanyar Színházban

2019-03-21 04:00:00

Mindenki ismeri a nevét, mégis alig tudunk róla valamit. Egy korszak ünnepelt sztárja volt, mégis kevés embernek jutott olyan sanyarú sors, mint neki. Karády Katalin – hiszen róla szól az Ópiumkeringő – mégsem tört meg soha, mert egy elsöprő szerelem mindenen átsegítette.

A 13 dalból és 12 monológból felépülő egyszemélyes előadást a legismertebb, fülbemászó Karády dalok szövik át, ám a zene sosem áll meg – az első perctől az utolsó szóig ringatja a közönséget a muzsika. A darab érdekes kísérlete annak, hogyan lehet a mozit és a színházat egybeolvasztani, ugyanis főhősünk végig jelen időben mesél, mintha minden ott, és akkor történne, ráadásul egy kamera minden mozzanatát rögzíti, melyet a háttérben feszülő vásznon ki is vetítenek, látva minden egyes mimikát és rezdülést, hogy az adott pillanatot hogyan éli meg ’Karády Katalin’.


S hogy mi motiválta a rendezőt? „Az érdekelt, hogy mi van egy emberben, amikor magánzárkában tölt három hónapot, és mindenféle aljasságokat elkövetnek ellene.” Lengyel Ferenc


Az előadásban a leghíresebb Karády-slágereket az európai hírű Modern Art Orchestra zenéjével, Pataki Szilvia előadásában hallhatjuk úgy, mint soha korábban Magyarországon!


https://www.vaci-naplo.hu/2019/03/karady-katalin-tortenete-a-mindent-elsopro-szerelemrol/