Karády-est a Váci Dunakanyar Színházban

Mindenki ismeri a nevét, mégis alig tudunk róla valamit. Egy korszak ünnepelt sztárja volt, mégis kevés embernek jutott olyan sanyarú sors, mint neki. Karády Katalin – hiszen róla szól az Ópiumkeringő – mégsem tört meg soha, mert egy elsöprő szerelem mindenen átsegítette.

A 13 dalból és 12 monológból felépülő egyszemélyes előadást a legismertebb, fülbemászó Karády dalok szövik át, ám a zene sosem áll meg – az első perctől az utolsó szóig ringatja a közönséget a muzsika. A darab érdekes kísérlete annak, hogyan lehet a mozit és a színházat egybeolvasztani, ugyanis főhősünk végig jelen időben mesél, mintha minden ott, és akkor történne, ráadásul egy kamera minden mozzanatát rögzíti, melyet a háttérben feszülő vásznon ki is vetítenek, látva minden egyes mimikát és rezdülést, hogy az adott pillanatot hogyan éli meg ’Karády Katalin’.


S hogy mi motiválta a rendezőt? „Az érdekelt, hogy mi van egy emberben, amikor magánzárkában tölt három hónapot, és mindenféle aljasságokat elkövetnek ellene.” Lengyel Ferenc


Az előadásban a leghíresebb Karády-slágereket az európai hírű Modern Art Orchestra zenéjével, Pataki Szilvia előadásában hallhatjuk úgy, mint soha korábban Magyarországon!


https://www.vaci-naplo.hu/2019/03/karady-katalin-tortenete-a-mindent-elsopro-szerelemrol/