Hírek

 • A LEGKREATÍVABB SZÍNHÁZAKKAL NYITOTT A POSZT

  Ötödik alkalommal rendezte meg Színházat vegyenek! címmel színházmarketing konferenciáját a Magyar Teátrumi Társaság, a Pécsi Országos Színházi Találkozó nyitónapján. A konferencia fókuszában idén a színházak számára jövedelmező média- és szakmai kapcsolatok, a sikeres hazai és nemzetközi kapcsolatépítés különféle aspektusai álltak.


  A Váci Dunakanyar Színház 2019/2020 évada

  Elindult a 2019/2020 évad felnőtt bérletek előfoglalása a Váci Dunakanyar Színházban: a Nyugdíjas, Premier, Családi és Víg Vác bérletek már leköthetők.


  A Pál utcai fiúk Nagyváradon is hatalmas sikert arattak

  A Festum Varadinum - Minden Magyar Majálisa rendezvénysorozat keretében május 12-én szabadtéren, a nagyváradi vár falai között adta elő a Vörösmarty Színház egyik legsikeresebb musicalét, A Pál utcai fiúkat. A nagysikerű, lendületes előadást a teátrum igazgatója, Szikora János is megtekintette a helyszínen.Karády-est a Váci Dunakanyar Színházban

2019-03-21 04:00:00

Mindenki ismeri a nevét, mégis alig tudunk róla valamit. Egy korszak ünnepelt sztárja volt, mégis kevés embernek jutott olyan sanyarú sors, mint neki. Karády Katalin – hiszen róla szól az Ópiumkeringő – mégsem tört meg soha, mert egy elsöprő szerelem mindenen átsegítette.

A 13 dalból és 12 monológból felépülő egyszemélyes előadást a legismertebb, fülbemászó Karády dalok szövik át, ám a zene sosem áll meg – az első perctől az utolsó szóig ringatja a közönséget a muzsika. A darab érdekes kísérlete annak, hogyan lehet a mozit és a színházat egybeolvasztani, ugyanis főhősünk végig jelen időben mesél, mintha minden ott, és akkor történne, ráadásul egy kamera minden mozzanatát rögzíti, melyet a háttérben feszülő vásznon ki is vetítenek, látva minden egyes mimikát és rezdülést, hogy az adott pillanatot hogyan éli meg ’Karády Katalin’.


S hogy mi motiválta a rendezőt? „Az érdekelt, hogy mi van egy emberben, amikor magánzárkában tölt három hónapot, és mindenféle aljasságokat elkövetnek ellene.” Lengyel Ferenc


Az előadásban a leghíresebb Karády-slágereket az európai hírű Modern Art Orchestra zenéjével, Pataki Szilvia előadásában hallhatjuk úgy, mint soha korábban Magyarországon!


https://www.vaci-naplo.hu/2019/03/karady-katalin-tortenete-a-mindent-elsopro-szerelemrol/