Elsősök Csodaországban – szeptember első hetében elsős osztályokat lát vendégül a Fővárosi Nagycirkusz!

Egy gyermek életében hatalmas élményt és változást jelent, amikor először lép be az iskola kapuján. Korábbi, jól megszokott környezetéből egy teljesen új világba csöppen, új szabályokkal, új időbeosztással, egy teljesen új közösség tagjaként.


Mi a Fővárosi Nagycirkuszban tisztában vagyunk vele, hogy ilyenkor milyen komoly felelősség hárul szülőre és tanítóra egyaránt – ahogy azzal is, hogy a közös élmények segítenek összekovácsolni mindnyájunkat. Éppen ezért szeptember 5. és 7. között egy különleges előadással készülünk, amire szeretettel meghívjuk a budapesti állami általános iskolák első osztályába újonnan belépő tanulókat!


Ez a kezdeményezés nem teljesen ismeretlen, hiszen az oroszországi Izsevszk városában komoly hagyománya van annak, hogy az elsős osztályok a tanév első hetében cirkuszba látogatnak. Mi azonban nem csak meghívjuk az elsős gyerekeket, de az egész előadásunkat úgy építjük fel, hogy egy olyan történetet meséljen el, ami segít őket eligazodni az iskola új világában.


Nem csak könnyebben tanulunk szórakozás közben, de kapcsolatokat is könnyebben teremtünk. Éppen ezért a kifejezetten erre az alkalomra egy olyan műsorral készülünk, amely a produkciói során megmutatja ennek a különleges, új világnak a csodáit, és segít nem csak a megismerésben, de a beilleszkedésben is, és abban, hogy az iskola egy kellemes, közös élménnyel vegye kezdetét!