Őszi premierek nyári indulással a Magyar Színházban

A Magyar Színház a 2018/2019-as évadban is a műfaji sokszínűségre és a színvonalas szórakoztatásra törekszik. Őszre tervezett bemutatói között szerepel egy fergeteges francia bohózat felfrissített változata sok-sok szerepcserével, minisztériumi érzékiséggel, vetkőzéssel és átöltözéssel – FOLYTASSA, CICERÓ!, valamint Szabó Magda ikonikus meseregénye, a TÜNDÉR LALA. A látványos jelenetekben gazdag, gyönyörű díszletben és jelmezekben előadott történet egyszerre idézi fel a klasszikus mesejátékot, és nyújt 21. századi élményt fényfestéssel, interaktív elemekkel és toleranciára tanító gondolatokkal.


Szeptember 21. 
zenés, szatirikus érzékiség
Rendező: Horváth Illés
 
Cyprien Gaudet, az új igazságügyminiszter egy véletlen folytán kénytelen Tricointe úr, a kerületi bíróság elnök házában éjszakázni, ahol az elnökné szerepét egy kétes erkölcsű színésznő, Gobette vette át, miután a valódi elnökné a fővárosba utazott. Ám Gobette állítólagos férje helyett a miniszternél tölti az éjszakát. Az igazi bonyodalmak Párizsban kezdődnek, ahol senki sem az, akinek látszik. Szerepcserék, véletlenek, minisztériumi érzékiség, sok átöltözéssel.
A zenét a színpadon muzsikáló zenészek biztosítják, a mulatságról pedig olyan komikusi vénával rendelkező művészek garantálják, mint Soltész Bözse, Végh Péter, Rancsó Dezső és Gémes Antos. A teljes szereposztás parádés, az előadás színlapja itt olvasható. 
Maurice Hennequin és Pierre Veber La Présidente című igazi francia bohózatát Farkas Jenő fordítása alapján Horváth Illés és Horváth János Antal dolgozta át.


Október 27. 
Szabó Magda – Egressy Zoltán: TÜNDÉR LALA    
zenés mesejáték
Rendező: Halasi Dániel
 
Tündér Lala ellopja édesanyja, Írisz királynő szárnyait és meglátogatja az emberek veszedelmes, de gyönyörű világát. Új élményeket és új barátokat szerez, ám kis híján nagy bajba sodorja Tündérországot, kiszolgáltatva a gonosz varázsló, Aterpater intrikáinak.
Szabó Magda klasszikus meseregénye, a Tündér Lala a szülők generációinak egyik legemlékezetesebb olvasmányélménye. Szabó Magda örökbecsű regényét  Egressy Zoltán átdolgozásában számos nagysikerű mesejáték alkotója, Halasi Dániel viszi színpadra október 27-én a Magyar Színházban.