Hírek

 • Színházak Éjszakája 2018 – a Kolibri Színházban

  Szeptember 22-én különleges és csak ezen a napon látható programokkal, társasjátékkal, zenével, diafilm vetítésssel várjuk nézőinket – délutántól egészen másnap hajnalig!
  Nyílt nap a Nemzetiben

  Szeptember 22-én, szombaton, 13 és 22 óra között megnyitja kapuit az érdeklődők előtt a Nemzeti Színház. A teátrum két következő bemutatójának, a Viktor Rizsakov által rendezett Álomgyár (Dreamworks) és a Vidnyánszky Attila által színrevitt Az ember tragédiája próbájára is beülhetnek a nézők. A Nyílt Napon 30 %-os kedvezménnyel lehet jegyet vásárolni a Nemzeti Színház előadásaira.


  Együttműködés a kárpátaljai magyar színjátszásért

  Magyar nyelvű színészosztályt indít a Kaposvári Egyetem Vidnyánszky Attila vezetésével Beregszászon. Az erről szóló együttműködési megállapodást pénteken írta alá a Nemzeti Színház, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátalja Magyar Főiskola és Kaposvári Egyetem.
A NÉV: CARMEN A MOST FESZTIVÁLON

2018-02-19 11:58:35

A név: Carmen című előadás bekerült az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő MOST stúdiószínházi fesztiválon az öt versenybe kerülő kamara produkció közé.


SZEREPOSZTÁS:

Carmen: KOSIK ANITA

José: NAGYIDAI GERGŐ

Carlos/Garcia: SZEGEZDI RÓBERT M.V.

Mercedes: SZÉLES ZITA

Soledad: HORVÁTH RÉKA

Pascuala: MUNKÁCSI ANITA

Zenészek: BÍRÓ PÉTER, OLAJOS GÁBOR

A SEDIÁNSZKY NÓRA rendezte, a nyíregyházi közönség körében is igen népszerű előadást több, mint ötven produkció közül választotta ki a fesztiválnak helyt adó tatabányai színház szakmai zsűrije, és olyan rangos produkciókkal versenyezhet a legjobb stúdió előadás címért, mint a Radnóti Színházban bemutatott A párnaember (Szikszai Rémusz rendezése), illetve a Szkéné-Nézőművészeti Kft. és az Ördögkatlan közös produkciója, A halottember (rendező: Bérczes László).

RENDEZŐ: SEDIÁNSZKY NÓRA

Látványtervező: VERECKEI RITA

Koreográfus: TÚRI LAJOS PÉTER

Ügyelő: SÁRKÖZI ISTVÁN

Súgó: KOVÁCS KATALIN

Rendezőasszisztens: DEMETER ANNA

Ezúton is gratulálunk az előadás alkotóinak, aki pedig szeretne többet is megtudni a MOST FESZT 2018 színes, érdekes programjáról, valamint A név: Carmen fesztiválszerepléséről, az a rendezvény honlapján tájékozódhat a részletekről: HTTP://WWW.MOSTFESZT.HU/