• Hamarosan átadják a 2019-es Magyar Filmdíjakat

    Hamarosan átadják a 2019-es Magyar Filmdíjakat

    Április 27-én, szombaton este a Pesti Vigadóban a televíziós forgalmazású filmek díjátadóját, április 28-án, vasárnap este a Vígszínházban pedig a moziforgalmazású alkotások 2019-es Magyar Filmdíj díjátadóját rendezik meg. A Magyar Filmakadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával rendezett 5. Magyar Filmhéten összesen 200 film, köztük 21 nagyjátékfilm versenyez. A televíziós forgalmazású filmek díjátadóján 45 kategóriában osztanak ki díjakat, míg a moziforgalmazású filmek versenyében 19 kategóriában. Immár nyilvános a nagyjátékfilmes jelöltek ötös listája. A Magyar Filmakadémia tagjai titkos szavazással döntöttek el, hogy mely nagyjátékfilmes alkotást és alkotót jelölték a 2019-es Magyar Filmdíjra. Mindkét eseményen Közönségdíjat is adnak majd át.
  • Egy hét múlva indul a fesztivál!

    Egy hét múlva indul a fesztivál!

    Három ország, nyolc társulat, tizenkét előadás, koncertek és workshopok: a HolnapUtán Fesztivál öt napja alatt minden adott ahhoz, hogy együtt ünnepeljük a színházat!
  • Széki Rómeó és Júlia a Nemzeti Táncszínházban

    Széki Rómeó és Júlia a Nemzeti Táncszínházban

    „Novák Ferenc Forrószegiek című alkotása minden szempontból az önálló magyar táncdráma egyik emblematikus darabjának tekinthető, hiszen a világirodalom egyik legismertebb, számtalan színházi és filmes megfogalmazást is megélt szerelmi tragédiája, a Rómeó és Júlia klasszikus és egyetemes érvényű gondolatait jelenítette meg egy speciálisan magyar környezetben, sajátos módon, a magyar néptánc eszközeivel. Ebben a megközelítésben pedig a darab mindenképpen korszakalkotónak minősíthető.”
  • Fedák Sáritól a családon belüli erőszakig

    Fedák Sáritól a családon belüli erőszakig

    Sokszínű színházi kínálattal várja a nézőket idén tavasszal is a MASZK Egyesület: összesen tizenegy produkció kerül színre a Régi Zsinagógában májusban. Monodráma, tánc, ifjúsági és zenés színházi előadások idézik meg a múltat és reflektálnak a jelenre többek között Babits, Fedák Sári, Karády Katalin, a vikingek sagái, a hatalom túlkapásait vizsgáló romantikus dráma és Zoltánfy István festőművész megidézésével. Jegyeket április 23-tól lehet váltani a Megálló Közösségi Házban.
  • Elkészült a Szegedi Pinceszínház májusi műsora

    Elkészült a Szegedi Pinceszínház májusi műsora

    A színház egy premierrel köszönti a hónapot: a Genéziusz Színház állítja színpadra Ibsen ROSMERSHOLMját. A norvég klasszikust 2019. 05. 03-án láthatják, majd a hónap végén 28-án. Az ÉN, A FÉREG mellett a Szegedi Egyetemi Színház új előadást mutat be: Závada Péter drámája, a REFLEX, 14-én látható. 
  • SZERETET ÉS SZERELEM, FULLÁNKOK ÉS SZÁRNYAK

    SZERETET ÉS SZERELEM, FULLÁNKOK ÉS SZÁRNYAK

    Romantikus vígjátékot rendez Dér András Kecskeméten. Leonard Gershe: A pillangók szabadok című színdarabja egyszerre szólít meg szülőt és gyereket, kirepülő fiatalokat és az őket féltő idősebbeket. Az évad utolsó kisszínházi bemutatója április 12-én lesz a Ruszt József Stúdió Színházban.
  • A FLAMENCO IS BEMUTATKOZIK AZ ÚJ NEMZETI TÁNCSZÍNHÁZBAN

    A felújított Nemzeti Táncszínház első flamenco előadását Pirók Zsófiától láthatjuk május elején. A Flamenco Mágia mellett egyéb események is várják az érdeklődőket.
  • “A FIZIKAI SZÍNHÁZ A MAI NAPIG NAGY SZERELMEM” – INTERJÚ SIPOS VERÁVAL

    “A FIZIKAI SZÍNHÁZ A MAI NAPIG NAGY SZERELMEM” – INTERJÚ SIPOS VERÁVAL

    A színésznőt egy eddig nem látott oldaláról ismerhetjük meg: színdarabot írt Fizikai színház kezdőknek és haladóknak címmel. Sipos Verát a Jurányi Latte kérdezte.
  • Önkénteseket vár a Szegedi Szabadtéri Játékok

    Önkénteseket vár a Szegedi Szabadtéri Játékok

    A Szegedi Szabadtéri Játékok önkéntes segítőket keres nyári programjaihoz. Ha elmúltál 18 éves, jó kommunikációs készséggel rendelkezel, vagy szereted a színházat, elkötelezett vagy Szeged és a Szabadtéri iránt, gyere és dolgozz velünk!
  • Shakespeare a Dóm téri csillagok alatt vall szerelmet

    Shakespeare a Dóm téri csillagok alatt vall szerelmet

    Petrik Andrea lesz Nagy Sándor múzsája a Dóm téren – pazar szereposztással érkezik meg a Dóm térre a Madách Színház produkciója, a Szerelmes Shakespeare! Az ifjú drámaóriás szerelmi és írói kalandjait bemutató romantikus komédiában olyan nagyszerű művészek játszanak még, mint például Csákányi Eszter, Pál András, Zöld Csaba, Szerednyey Béla és Sáfár Mónika.
  • Jövőre veled ugyanitt - Szolnokon

    Jövőre veled ugyanitt - Szolnokon

     Április 28-án vasárnap 15.00 órakor látható újra a Szigligeti Színházban a Jövőre ugyanitt romantikus vígjáték a nagyszínpadon, Kertész Marcella és Mihályi Győző előadásában.  
  • Határon Túli Magyar Színházak Szemléje a Tháliában

    2019. április 10-én indul a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje a Thália Színházban, ahol nyolc kortárs és klasszikus produkciót láthat majd a közönség, két színpadon, öt napon át. Az idei fesztivál programja igazán változatos: Székelyudvarhely, Nagyvárad, Újvidék, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, valamint egy közös produkcióval Szatmárnémeti és Temesvár képviselteti magát budapesti színpadon még nem látott előadásokkal.
  • ÉLETMŰDÍJAKAT ADNAK ÁT AZ 5. MAGYAR FILMHÉT NYITÓESEMÉNYÉN

    Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera az az öt művész, akinek pályáját a Magyar Filmakadémia Egyesület idén először életműdíjjal méltatja. Az ünnepélyes díjátadóra az 5. Magyar Filmhét nyitóeseményén, 2019. április 22-én a budapesti Corvin moziban kerül majd sor. A tervek szerint a Filmakadémia  minden évben életműdíjban részesít öt olyan művészt, akik nevüket beírták a magyar filmtörténelembe. A Magyar Filmakadémia Egyesület az NMHH Médiatanácsa és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával idén 2019. április 22-27. között rendezi meg az 5. Magyar Filmhetet a Corvin moziban.
  • Canterbury mesék - Az '56 csepp vér szerzőpárosának legújabb musicalje

    Canterbury mesék - Az '56 csepp vér szerzőpárosának legújabb musicalje

    Az '56 csepp vér szerzőpárosának legújabb musicaljében Geoffrey Chaucer középkori meséinek mai környezetben elevenednek meg. Szerelem és halál, hűség és árulás, bűn és megbocsátás, csábítás és megcsalás – mesék az EMBERRŐL, egy XXI. századi romkocsmában, sok zenével.
  • A Soltis Lajos Színház műsorán Kárpáti Péter Tótferi című darabja

    A Soltis Lajos Színház műsorán Kárpáti Péter Tótferi című darabja

    A világ utolsó napján egy szegény asszony vendégül látja a koldusként világot járó Atyám Teremtőmet és Szent Pétert. Ezen a kozmikus éjszakán csakis csodálatos dolgok történhetnek. 
    Születnie kell egy hősnek, aki megmenti a világot.
  • Színházi Világnap 2019

    Színházi Világnap 2019

    Carlos Celdrán rendező, író, színház igazgató, 1963-ban született Havannában. 1996-ban megalapítja saját társulatát, az Argos Teatrót. Brecht, Beckett, Ibsen, Strindberg darabjainak előadásaival nem csak Kubában, hanem Európában is sikereket arattak. Az idei Színházi Világnapon az ő üzenetét olvashatjuk.
  • Két előadás a Nemzetiben látássérülteknek narrálva

    Egy jegy áráért két, számukra narrált előadás látogathatnak a Nemzeti Színházban a látássérült nézők áprilisban.
  • Művészasztal Vida Gáborral

    Művészasztal Vida Gáborral

    A különleges, koncepcióját tekintve is egyedinek mondható MŰVÉSZASZTAL célja, hogy a magyar írók, drámaírók színe-javát bemutassa Nyíregyházán, de a szokásostól eltérő módon: nemcsak beszélgetve velük, hanem műveikből alkotott színpadi produkciók révén is. Annak bemutatására törekszünk, hogyan működik együtt irodalom és színház, hogyan lesz egy, az író által szövegként megkomponált jelenetből vagy karakterből a dramaturg. a rendező és a színész munkájának, egyéni hozzáadott értékének köszönhetően élő valóság, hús-vér figura, a közönséget a székhez szögező jelenet.