Színházak

2021. május 9.vasárnap Gergely

Magyar Népmese Színház / Zanotta Art Egyesület

Magyar Népmese Színház / Zanotta Art Egyesület

A Magyar Népmese Színházat a Zanotta Art Kulturális és Művészeti Egyesület hozta létre. Az Egyesület a magyar népmesékben rejlő filozófiai, erkölcsi és etikai útmutatások terjesztése mellett kötelezte el magát.

Hisszük, hogy a magyar népmesékben olyan nélkülözhetetlen értékek vannak, melyek meghatározzák egy gyermek értelmi és érzelmi fejlődését, erkölcsi tartást adnak, és megerősítik a gyerekek identitását. Az Egyesület a határokon belül és a Kárpát medence magyarlakta területein, tíz éve a magyar népmesék legértékesebb darabjait dolgozta fel.

A Magyar Népmese Színház terve a magyar népmese irodalom legértékesebb gyöngyszemeinek a feldolgozása. A munka során kiemelt fontosságot kap a mesék képi megjelenítése, ezért magas művészi színvonalat képviselő tervezőkkel dolgozunk. Fontos szempont továbbá a hagyományok bemutatása is. A mesejátékok zenei világát élő kísérettel biztosítjuk, autentikus hangszerekkel.

A munka során kialakult az Egyesületnek az a színészi csapata, akik fontos feladatuknak tekintik a népmesék széleskörű megismertetését. A társulat nagyrészt állandó tagokkal dolgozik, valamennyien aktív, képzett színészek.

http://www.magyarnepmeseszinhaz.hu/magyar-nepmese-szinhaz
A brémai muzsikusok
A kóró és a kismadár
A szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack - avagy Katinka kertje
Az aranyszőrű bárány
Balzsam tündér meséi
Hetvenkedő János
Karácsonyi bábos betlehemes
Kristóf az óriás
Mátyás király születése napja
Mese a Napkirályról és a Holdkirálynőről
Meseszőnyeg
Mirkó királyfi
Rózsavitéz
Szerencsének szerencséje
Többsincs királyfi
Világszép nádszál kisasszony
Vitéz Palkó és Tündér Ilona
Kérem, látogasson vissza később!