Évadbeli harmadik premierjére készül a Zenthe Ferenc Színház

Évadbeli harmadik premierjére készül a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház: a Színházi Világnapon, március 27-én mutatják be az ERDŐ című vígjátékot, egy fergeteges komédiát a szerelem, a hatalom és a pénz szentháromságáról.


A történetben az idősödő, de még vonzó nő pénzzel szerez magának szerelmet. A nála szolgáló fiatalember a kiszemeltje, akit ugyan először a fiatal rokonlánynak szán, de aztán meggondolja magát. A lány ezt nem is bánja, van neki szerelme, egy gazdag ember fia, de ahhoz, hogy önállóan élhessenek, pénzre lenne szükségük, ám ebben senkire sem számíthatnak. Aztán váratlanul fölbukkan a nő unokaöccse…


A darab főszereplője az immár negyedik zenthés produkciójában bemutatkozó Vándor Éva lesz, a Gurmizsszkaja asszonyt megformáló Jászai Mari-díjas színművésznő partnerei Rácz János (Szomorov), Baksa Imre (Vigov), Jakab Csaba (Voszmibratov), Farkas Zoltán (Bulanov), Szívós Győző (Karp), Kovács Vanda (Ulita), Máté Krisztián (Pjotr), Erdélyi Gábor (Milonov), Albert Péter (Bodajev) és az újra színpadi szerepet alakító, a salgótarjáni társulatban e darabban bemutatkozó Tolnai Klára (Akszjusa) lesznek.


A darab díszletét és jelmezeit Pallós Nelli tervezi, a dramaturg Sándor Zoltán lesz, az előadás rendezője Susán Ferenc.


A Színházi Világnapon, március 27-én a Székfoglaló Premier Bérlet tulajdonosai tekinthetik meg az előadást, míg másnap, március 28-án a Zenthe Ferenc-bérletesek láthatják az Erdőt.