Műsorok

2020. július 3.péntek Auguszta

A nadrág

A nadrág

Emlékszik-e még valaki arra, mi az a „szocialista vígjáték”? Aminek társadalmi mondanivalója ugyan kicsinyke volt, a humora pedig soványka, viszont a Patyolattól a Közértig bátran kritizálta az élet nagy kérdéseit.

Dunai Ferenc A nadrág című komédiájának vígszínházi premierje egy csapásra szakított ezzel a módszerrel. Mert miről is van szó? Egy szocialista nagyvállalat igazgatója titkolt szeretője ágyában fekszik egy szexin forró éjszaka után. Egyfolytában a szocialista erkölcsről prédikál és a vállalati ünnepség dísz szónoklatára készül a szocialista ipar csodálatos teljesítményéről. Egy valódi díszpinty. Egy potentát. Képzeljék el Feleki Kamillt, aki épp Ruttkai Éva ágyából kászálódik ki és keresi a nadrágját… Hát, igen. Ez a fránya nadrág! A bajok mindig ilyen apróságok miatt kezdődnek. Mert nadrág nélkül mit ér a legnagyobb társadalmi pozíció, a legpontensebb férfiúi büszkeség! Mi marad egy emberből a nadrágja nélkül? És mi marad a rendszerből egy nadrágja vesztett főkáderéből?

Erről szól az elmúlt 60 év egyik legsikeresebb, és legmulatságosabb magyar és bátran kijelenthetjük: „szocialista vígjátéka” Csak éppen a szocializmus bukott ki alóla. Vagy mégsem?

Szerző
Dunai FerencDunai Ferenc (író)
Rendező
Zeneszerző
Szereposztás
Radó Tamás - igazgatóKerekes JózsefKerekes József
Berta - a szeretőjeGubik PetraGubik Petra
Laci - műszaki rajzolóDányi KrisztiánDányi Krisztián
Laci - műszaki rajzolóBaronits GáborBaronits Gábor
Koltai - SZB. titkárMarton Róbert Marton Róbert
SoltésznéVertig TímeaVertig Tímea
Munkatársak
Juhász KataJuhász Kata (díszlet)
Tordai HajnalTordai Hajnal (jelmez)
Bíró TamásBíró Tamás (kellék)
Voronkó MiklósVoronkó Miklós (hang)
Sörös ZsoltSörös Zsolt (fény)
Csesznek JuditCsesznek Judit (súgó)
Benedek AlbertBenedek Albert (a rendező munkatársa)
Ridzi GáborRidzi Gábor (produkciós vezető)
Kérem, látogasson vissza később!