Műsorok

2020. július 2.csütörtök Auguszta

Bekkanko, a grimaszdémon

Bekkanko, a grimaszdémon

Hat éven felülieknek és felnõtteknek!

A japán mondák szerint az emberek a démonoktól való félelem miatt járnak a helyes úton. Bekkanko viszont akárhogy igyekszik, képtelen riogatni bárkit is - grimasz-szerű arckifejezése mindenkit mosolyra fakaszt, démon társai lekezelően bánnak vele, kiközösítik. Egy nap azonban találkozik egy vak lánnyal, Jukival, akibe első látásra beleszeret. 
A felszín alatt rejlő értékek megismeréséről, a félelem szülte előítéletek erejéről és a kirekesztett magányáról szóló klasszikus mesékből gyúrt szívszorító történetet Asaya Fujita 1979-ben állította színpadra. A kortárs darabot azóta számtalan adaptációban mutatták be világszerte - ezek összes előadása mára jócskán meghaladja a háromezret. 
A Bekkanko olyan egyetemes értékeket állít középpontba, mint a tolerancia és az empátia, általuk pedig a negatív előítéletek leküzdését, a felszín alatti tulajdonságok megismerésének fontosságát hangsúlyozza. Bízunk benne, hogy a szülők és a pedagógusok is osztoznak majd lelkesedésünkben, s pozitívan állnak előadásunkhoz, hisz napjainkban még a korábbinál is fontosabbnak látszik nyitott, a világra kíváncsi fiatalokat nevelni. 

Szerző
Asaya FujitaAsaya Fujita
Rendező
Zeneszerző
Szereposztás
Juki apjaNyári ZsoltNyári Zsolt
HegyistennőMihácsi VeronikaMihácsi Veronika
1. mesélőBruckner RolandBruckner Roland
2. mesélőHajba BeatrixHajba Beatrix
Munkatársak
Kalácska GáborKalácska Gábor (díszlet)
Szarka ÁrpádnéSzarka Árpádné (jelmez)
Kérem, látogasson vissza később!