Műsorok

2019. december 14.szombat Szilárda

A beszélő köntös

A beszélő köntös

Bolondok azok a városok, melyek arról panaszkodnak: „Sokat szenvedtünk; nálunk száz vagy kétszáz évig lakott a török.” Azok a helyek szenvedtek igazán, ahol se török nem lakott, se labanc, se kuruc, s a magok emberségéből éldegéltek, mint például Kecskemét, mert ahol a hadviselő felekből ott tartózkodék az egyik, ott csak egyik dominált, sarcolt, s a többiek oda se mertek szagolni, de ahol az egyik sem lakott, oda mind a három eljárt epret szedni.

Egy nap a budai pasának szottyant kedve egy kis élésre vagy pénzre: „Nosza fiam, Dervis bég, írj a kecskeméti bírónak!” S ment nyomban a levél, melynek ékes stílusából nem hiányzott a „Fejetekkel jádzotok”…

Kecskemét idén 650, Mikszáth Kálmán regénye pedig 129 éves. Városunk jubileumát Szente Vajk regényadaptációjával ünnepeljük, melynek feldolgozása új nézőpontba helyezi a 16. századi Kecskemétet. A bég helyett varázsköntös érkezik a budai pasától. Lestyák András szabó elkészíti a kaftán „tökéletes” mását és úrrá lesz a káosz. A rendező - zeneszerző új stílust teremt regény-musicalével.

Szerző
Galambos AttilaGalambos Attila
Juhász LeventeJuhász Levente
Rendező
Szereposztás
Lestyák MihályOrth PéterOrth Péter
CinnaKovács GyopárKovács Gyopár
Lestyák MátyásDunai TamásDunai Tamás
 Koltai-Nagy BalázsKoltai-Nagy Balázs
 Szegvári JúliaSzegvári Júlia
 Támadi AnitaTámadi Anita
 Kovács MartinKovács Martin
 Fischer LilianFischer Lilian
 D. Varga ÁdámD. Varga Ádám
 Urbán RichárdUrbán Richárd
 Varga-Huszti MátéVarga-Huszti Máté
 Pálóczi BencePálóczi Bence
Munkatársak
Rákay TamásRákay Tamás (díszlet)
Túri LajosTúri Lajos (koreográfus)
Kérem, látogasson vissza később!