Műsorok

2019. október 14.hétfő Helén

Massza

A bullying (megfélemlítés), valamint a cyberbullying (kibermegfélemlítés) sajnos hazánkban is egyre elterjedtebb, hiszen az online arctalanság, anonim lét olyan bátorságot ad a fiatalok kezébe, ami ennek a fajta zaklatásnak táptalajt adhat. A kibermegfélemlítést a The National Crime Prevention Council az alábbi módon fogalmazza meg: “ Olyan esetek, amelyek az internetet, mobiltelefonokat, illetve internetes eszközöket használnak arra, hogy rövid szöveges üzeneteken, illetve internetes posztokon keresztül, vagy képek segítségével, más ember megsértésére, illetve zaklatására irányulnak.”

Előadásunk helyszíne: egy tanterem.

Annak a kilencedikes osztálynak a terme, melynek tagja Patrik és Dina, valamint kettejük kibontakozó szerelmének féltékeny figyelője: Győző.

Patrik egyrészt egy tök átlagos 14 éves srác. Normális a családja, és úgymond normálisak a barátai is. Mégis elüt az átlagostól: színésznek készül, ha teheti, verseket tanul. Beleszeret Dinába, az osztály legszebb lányába. Aztán zaklatni kezdik, Győző és barátja, Subi. Offline és online egyaránt. Elveszik a kajáját, pénzét. Ráírnak a neten mindenféle szemétséget, később megfenyegetik életveszélyesen.
Megfélemlítik, a cybertérben pedig teljesen elvész a kontroll. Patrik teljesen kifordul önmagából és olyat tesz, amire soha még csak gondolni sem mert volna.
Hogyan vezetett Patrik útja idáig?


Szerző
Kalapos ÉvaKalapos Éva
Rendező
Tóth MiklósTóth Miklós
Munkatársak
Bálint BettyBálint Betty (színész-drámatanár)
Balla RichieBalla Richie (színész-drámatanár)
Bársonyosi DávidBársonyosi Dávid (színész-drámatanár)
Nagy Zsolt ZsozsaNagy Zsolt Zsozsa (színész-drámatanár)
Lakatos DorinaLakatos Dorina (színész-drámatanár)
Szántó DánielSzántó Dániel (színész-drámatanár)
Romankovics EditRomankovics Edit (forgatókönyv)
Kérem, látogasson vissza később!