Műsorok

2020. szeptember 29.kedd Auguszta

Don Juan | A négy évszak - Feminizma

Don Juan | A négy évszak - Feminizma

Don Juan

A család, szerelem, házasság, szexualitás fogalmak társadalmi jelentése, megítélése radikális változásokon ment át Don Juan alakjának megszületése óta, de férfi és nő szükségletei örökkön adottak, s egy jellem bármilyen időkben lehet olyan végletes, mint Don Juan. Don Juan csupa szélsőség. Vajon nem épp ez vonzza a nőket oly végzetesen? Vagy talán épp a nőkben meglevő vágykép hozza létre egyes férfiakban a donjuan-i karakter feléledését?

A négy évszak – Feminizma

Az évszakok múlása szimbolikus párhuzamba állítható az emberi életút fejlődésével, jelen esetben azonban az erős női fókusz teszi különlegessé ezt az utazást, melyhez Nagy Kriszta Tereskova „Feminizma” című írása segített irányt mutatni.

A még gyermek leány félénken közelít a másik nemhez. Egyre inkább azt tapasztalja, hogy a férfiak világa egy kemény, zárt kör, ahonnan a nők eleve ki vannak zárva. Azzal szembesül, hogy nem érdemel figyelmet, csak a teste, a női mivolta „bevetésével”. A hatalom megszerzésekor azonban hiába a siker és a véres győzelem, a végén egyedül marad önmagával, a még benne élő gyermeklánnyal. Végül legszebb táncát a Halállal táncolja el.


Szerző
Nagy Kriszta TereskovaNagy Kriszta Tereskova (írta)
Zeneszerző
Christoph Willibald GluckChristoph Willibald Gluck (zene)
Antonio VivaldiAntonio Vivaldi (zene)
Munkatársak
Stadler FerencStadler Ferenc (fény)
Sets made by Scabello Bt.Sets made by Scabello Bt. (díszlet kivitelező)
Bianca Imelda JeremiasBianca Imelda Jeremias (jelmez)
Juronics TamásJuronics Tamás (koreográfus)
Kérem, látogasson vissza később!