Műsorok

2020. július 2.csütörtök Auguszta

Canarro és Tcha Limberger - swing manouche, Django, jazz

Canarro és Tcha Limberger - swing manouche, Django, jazz
Hazánk legjobb manouche swing formációjaként is emlegetett, a francia gypsy swinggel tradicionális magyar zenei ízeket és a jazzt ízlésesen ötvöző, nagysikerű Canarro zenekar, most a stílus egyik legkiválóbb és legsokoldalúbb képviselőjével, Tcha Limbergerrel lép színpadra a Városmajorban.
Tcha Limberger egyike azon nagyon kevés zenészeknek, akinek hangszíne és játéka hihetetlenül közel áll Django Reinhardt muzsikájához. Akárcsak Django, ő is belga szintó-muzsikus családból származik. A „multiinstrumentális” művész több más hangszer mellett gitározik, énekel, hegedül. A manouche swingen túl megannyi tradicionális stílussal foglalkozik, többek között görög, román vagy magyar népdalokkal, de hazánk legismertebb cigányzenészei által (pl.: Roby Lakatos) elismert művelője és legértékesebb hagyomány őrzője a magyar cigányzenének is. Tcha-t a legnagyobb világzenei lapokban csak így jellemezték: „maga a zene”.
 
A hazai autentikus manouche-gitározás legvirtuózabb muzsikusának, Sidoo Attilának játékán túl a zenekar különlegessége, hogy a hagyományos európai húros hangszerelést kibővítve felállásuk egybeforrt Kovács Zoltán (Kó) zongorista jazz triójával, így hol az európai swing, hol a jazz kap nagyobb teret koncertjeiken.
 
A Canarro zenekar magas színvonalon egyedüliként képviseli Magyarországon ezt a műfajt és szólaltatja meg Django örökségét dinamikus, improvizatív és felemelő dallamokon keresztül.


A zenekar tagjai:

Szakál Tamás, hegedű 
Jakab Viktor, gitár 
Sidoó Attila, gitár 
Soós Márton, bőgő 
Kovács Zoltán, zongora 
Cseh Balázs, dob

Munkatársak
Szakál TamásSzakál Tamás (hegedű)
Jakab ViktorJakab Viktor (gitár)
Sidoó AttilaSidoó Attila (gitár)
Soós MártonSoós Márton (bőgő)
Kérem, látogasson vissza később!