Műsorok

2020. július 15.szerda Auguszta

Swing à la Django

Swing à la Django

Swing à la Django feat. Stochelo Rosenberg, Roby Lakatos, Bangó Margit, Illés Ferenc - koncert

A magyar autentikus zenét a francia manouche swing világával a világon egyedül álló módon cimbalommal ötvöző, külföldön is óriási sikereket elérő Swing à la Django zenekar ezúttal három vendégművésszel lép a Városmajor színpadára. 

Stochelo Rosenberg
 a ma élő legnagyobb gipsy jazz gitárművész, aki először lép fel Budapesten a zenekar meghívására. Kifogástalan technikája, elegáns vibrátói, virtuozitással és érzelemmel teli játéka méltán emelték a világ leghíresebb manouche gitárosai közé. Zenéjének alapja – akárcsak a swing zenekar esetében – Django Reinhardt muzsikája. Ugyancsak közös a két előadónál az improvizáció és a kihívások keresése, illetve az újfajta játékmódokkal való kísérletezés. A stílusbeli sokoldalúság Roby Lakatos, a világhírű hegedűvirtuóz esetében is igen hangsúlyos: a klasszikus zene, cigányzene és jazz ötvözetéből született muzsikája tündöklő előadói tehetséggel és hibátlan technikával párosul. A közös produkció érzelemgazdagságát és szenvedélyességét Bangó Margit, az ország legismertebb és legelismertebb Kossuth-díjas nóta- és cigánydal-énekesnője is garantálja, aki autentikus és magával ragadó előadásmódjával 50 éve nyújt felejthetetlen élményt közönségének. Illés Ferenc, kiváló hazai manouche gitáros is csatlakozik a formációhoz.

A világhírű művészek ebben a felállásban először szerepelnek együtt színpadon. A professzionalizmus, a műfaji sokszínűség és a közös szenvedély egyaránt fergeteges hangulatú estét és elsőrangú szórakozást ígér. 

A Swing à la Django tagjai:

Lombos Pálnagybőgő 
Csurkulya Józsefcimbalom 
Gazda Bencehegedű 
Dani Jánosgitár 
Gera Gáborharmonika 
Seres Vilmosklarinét

Sztárvendégek: 
Stochelo Rosenberggitár 
Bangó Margitének 
Roby Lakatoshegedű 
Illés Ferenc - manouche gitár


Kérem, látogasson vissza később!
Kérem, látogasson vissza később!