Műsorok

2019. szeptember 17.kedd Zsófia

Képzelt beteg

Képzelt beteg

Táncjáték

Az előadás alapjául szolgáló kiinduló történet Moliére Képzelt beteg c. drámája, amely kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a táncszínház adottságaival és eszközeivel bontsuk ki a benne rejlő helyzet és jellemkomikumot.

Szándékomban áll egy improvizációs előadás megalkotása, amely nem azt jelentené, hogy a művészek két hónap folyamatos improvizálás után a premieren is improvizálnának, hanem hogy az előadás - a próbák eredményeként - egy rögzített technikával véglegesre kialakított formában álljon elő.

Négy éve figyelem azt a fajta improvizációt, s technikát, amit nem irányít senki, s én sem irányítottam direkt módon kívülről, csak belülről egyengettem az útját, hogy elvigyem mégis abba az irányba, - amit akár ódivatúnak tarthatnánk - a narratív táncszínház irányába.
Négy év alatt arra lettem figyelmes, - miközben folyamatosan a nézők arcát is bámultam -, hogy habár én a színház szemszögéből közelítek meg mindent (ez az én elfogultságom bizonyára) a narratív szálak mindig segítik a nézőt a látottakkal kapcsolatban megélt tiszta, könnyed érzésekre.

Szeretem a közönséget, és szeretnék közönség barát előadásokat tárni eléjük. A négy év, a közel kétszáz előadás alatt egyszer sem éreztem, hogy jobb lenne, ha mások által megtanított improvizációs játékokat játszanánk, amihez nekünk semmi közünk, azonkívül, hogy megtanultuk.


Szerző
MolièreMolière
Rendező
Szereposztás
 György LászlóGyörgy László
 Homolya PatríciaHomolya Patrícia
 Kőhalmi ViktóriaKőhalmi Viktória
 Nagy Csaba MátyásNagy Csaba Mátyás
Munkatársak
Engler ImreEngler Imre (szcenikus)
Szaniszló TamásnéSzaniszló Tamásné (jelmez)
Tóth Réka ÁgnesTóth Réka Ágnes (dramaturg)
Blaskó ZsófiaBlaskó Zsófia (ügyelő)
Kérem, látogasson vissza később!