Műsorok

2020. szeptember 29.kedd Auguszta

Három nővér

Három nővér

Az alkotók az előadást Gombár Judit díszlet- és jelmeztervező emlékének ajánlják.

Az újításairól ismert Maladype Színház a 2010-ben bemutatott nagy sikerű Platonovja után ismét egy Csehov-mű feldolgozásán keresztül intéz rohamot a színházi hagyományok ellen. A Maladype variabilitással játékosan kísérletező bemutatóinak (Leonce és Léna, Übü király, Platonov, Tojáséj, Stílusgyakorlatok) újabb állomásán a készülő Három nővér is számít a nézői elme kreatív aktivitására: a drámai szöveget „képekre bontva”, az egyes jeleneteket a klasszikusoktól a kortársakig terjedő korszakokban alkotó magyar és külföldi festők, képzőművészek stílusában valósítják meg a társulat színészei.

„A festészet, mint felfedező út”-metaforára épülő rendezői koncepció azáltal nyújt különleges színházi élményt a közönségnek, hogy az előadás során a nézők szeme előtt megfestődő „kép-játék” a szereplők lelki folyamatainak fázisrajzait is bemutatja. A Prozorov-testvérek hagyomány és modernség között kifeszülő érzéki története gazdag jelentéstartalommal kapcsolódik össze a festészeti korszakok és stílusok meghatározó témáival és fogalmaival: mágikus és mindenható álmok, melankólia és magány, új emberábrázolás és eszménykép, a test mint médium, az élet mint haláltánc, érzés és extázis, a festés mint drámai cselekvés, szakadék élet és művészet között, a természet, a fény, mozgás és technológia.


A rendezői koncepció merészen játszik a szereplők térben és időben történő festői transzformációival. A rafináltan változatos látványvilágra épülő előadás a csehovi kompozíció keretei közé széles palettáról integrálja a jelentős festői korszakok emblematikus alkotóit (Botticelli, van Eyck, Bosch, Da Vinci, Caravaggio, Rembrandt, Munkácsy, Lautrec, Renoir, Csontváry, van Gogh, Picasso, Dalí, Magritte, Vasarely, Warhol, Banksy). Az ellentétes irányú metamorfózis sajátos dramaturgiájának - a hétköznapitól az absztrakt, illetve az elvonttól a konkrét felé tartó - felderítését a képzőművészet iránt rajongók és a színházszeretők is egyaránt élvezhetik.


Szerző
Anton Pavlovics CsehovAnton Pavlovics Csehov (írta)
Rendező
Szereposztás
Prozorov, Andrej SzergejevicsBödők ZsigmondBödők Zsigmond
Natalja Ivanovna, a menyasszonya, később feleségeTankó ErikaTankó Erika
OlgaSzilágyi ÁgotaSzilágyi Ágota
MásaHuszárik KataHuszárik Kata
IrinaFátyol KamillaFátyol Kamilla
Kuligin, Fjodor Iljics, gimnáziumi tanár, Mása férjeLendváczky ZoltánLendváczky Zoltán
Versinyin, Alexandr Ignatyevics, alezredes, ütegparancsnok:Páll ZsoltPáll Zsolt
Tuzenbach, Nyikolaj Lvovics, báró, főhadnagyBödők ZsigmondBödők Zsigmond
Szoljonij, Vaszilij Vasziljevics, századosLendváczky ZoltánLendváczky Zoltán
Csebutikin, Ivan Romanics, katonaorvosPáll ZsoltPáll Zsolt
Ferapont, öreg szolga az elöljáróságonBartha LórándBartha Lóránd
Munkatársak
Gombár JuditGombár Judit (díszlet- és jelmeztervező)
Kosztolányi DezsőKosztolányi Dezső (fordította)
Czirják ÁgnesCzirják Ágnes (szcenika)
Éri IldikóÉri Ildikó (produkciós vezető)
Balázs KatalinBalázs Katalin (produkciós vezető)
Kérem, látogasson vissza később!