Műsorok

2021. január 20.szerda Auguszta

Klotild néni

Klotild néni

Vaszary Gábor egy méltán híres , az országnak több művészt is adó család tagja volt, de nagyatyai nagybátyja pannonhalmi főapát, majd hercegprímás Vaszary Kolos is a családhoz tartozott.

Vaszary Gábor először a Képzőművészeti Főiskolán tanult rajzolni, majd érdeklődése inkább az írás felé fordult, először hírlapíróként, majd regény és színdarab íróként vált ismertté az 1920-as évektől kezdve, könyveit nem ritkán maga ilusztrálta.  Klotild néni című darabját 1939-ben mutatták be először öccse János rendezésében és húga Piroska szereplésével.

A darab igazi bohózat, amely legalább három szálon fut, alkalmat adva így az alapos összegabalyodáshoz, melyet Vaszary csillogó humorral meg is tesz.  A házastársi hűség többszörösen csorbát szenved, már-már látjuk az elkerülhetetlen csődöt, de ekkor az író mentő kötelet dob és látszólag minden rendbe jön. Egy idegen túlfűtött úriember bejön egy lakásba és megpróbálja kikövetelni azt, hogy az ablakból távcsővel kifigyelje a szembelévő házban az  éppen titkos randevúra érkező feleségét. A ház ura eleinte ellenáll, de aztán lassan kitanulja a jövevénytől a hűtlenség apró tüneteit és megtapasztalja azokat saját házában is.  Ettől kezdve mindenki gyanús a beteg nagynénitől kezdve a baráton keresztül az idegenekig. Vaszary a végén sem tesz igazságot, talán a béke kedvéért jobb nem ásni a dolgok mélyére, érjük be a látszatigazsággal .  A helyzetkomikumokkal, félreértésekkel zsúfolt három felvonás igazi, boldog kikapcsolódásra ad alkalmat.     


Rendező
Entz LászlóEntz László
Szereposztás
Klotild néniVaszary GáborVaszary Gábor
FérjEntz LászlóEntz László
FeleségSineger EleonóraSineger Eleonóra
LeskovicsPataky PéterPataky Péter
FeriNikl AntalNikl Antal
MariKárolyi DóraKárolyi Dóra
Kázmérifj. Zenthe Ferencifj. Zenthe Ferenc
IbolySomody TildaSomody Tilda
KovácsZalai MártonZalai Márton
ZiziRajtó EszterRajtó Eszter
CsokoládégyárosLakatos CsigaLakatos Csiga
Munkatársak
Vidovszky FerencVidovszky Ferenc (producer)
Strommer DomonkosStrommer Domonkos (technikai munkatárs)
Tar SzilárdTar Szilárd (technikai munkatárs)
Kotsis LászlóKotsis László (díszlet)
Jásdi BeaJásdi Bea (díszlet)
Entz SárikaEntz Sárika (súgó)
Kérem, látogasson vissza később!