Műsorok

2020. december 1.kedd Auguszta

Versünnep - döntő

Versünnep - döntő

A Versünnep Alapítvány, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Bánffy György Kulturális Szalon együttműködésével, ismét megrendezi a Versünnep Fesztivált. A rendezvénysorozatot a Nemzeti Kulturális Alap valamint a Magyar Művészeti Akadémia támogatja. A rendezvénysorozat tizenkét éve indult útjára azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a magyar nyelven született irodalmi alkotásokra és népszerűsítse a művészi versmondást, mely képes minden magyar anyanyelvű embert összekapcsolni téren és időn keresztül egyaránt.​

 

A megmérettetésre 2017. február 25-ig nevezhettek megzenésített vagy szóban előadott költeményekkel, illetve képző- vagy filmművészeti alkotással hivatásos színművészek és előadóművészek, továbbá a szakirányú közép- és felsőoktatási intézmények hallgatói. A győztesek pénz- és tárgyjutalmakon túl fellépési lehetőségeket is kapnak.  

 

Az előadók így kortárs és klasszikus költeményekkel – 2017-ben a 200 évvel ezelőtt született és 135 évvel ezelőtt elhunyt Arany János, a 140 évvel ezelőtt született Ady Endre vagy a 130 évvel ezelőtt született és 50 éve elhunyt Kassák Lajos egy-egy alkotásával – nevezhetnek a mondott vers, megzenésített művek és képző- vagy filmművészeti alkotások kategóriáiban.

 

Az elődöntőket 2017. február-márciusában több határon túli helyszínen és a Budapesti Operettszínházban rendezik meg, a döntőnek pedig 2017. április 9-én ad otthont  Budapesten a Nemzeti Színház.
Mindezek mellett a fesztivál szervezői folyamatosan várják olyan hazai és határon túli iskolák és civil szervezetek jelentkezését is, amelyek vállalnák térségükben egy versmondó verseny megrendezését saját közegükben.

Kérem, látogasson vissza később!
Kérem, látogasson vissza később!