Műsorok

2019. október 14.hétfő Helén

Állat(i)mese

Állat(i)mese

Mi, emberek, hajlamosak vagyunk kivetíteni saját tulajdonságainkat a minket körülvevő állatvilágra is. Így lesz az egyszeri rókából egy sunyi, minden hájjal megkent gazember, a nyusziból az eszes, bár félénk fürgelábú, vagy éppen a bikából a nem annyira okos, de erőtől duzzadó izompacsirta. Holott ezek az állatok valójában egyszerű élőlények, csupán mi, emberek varázsolunk belőlük gyámoltalan áldozatot, vagy éppen fenevadat, szörnyeteget. Az Állat(i)mese csak részben állati, hiszen egy ízig-vérig emberi történetet mesélünk és táncolunk el, amihez segítségül hívjuk az egyfarkú, kétszárnyú, négylábú, tízkörmű, szőrös barátainkat.

Főhősünk Sunyesz, a ravaszdi róka, akinek „se kutyája, se macskája”, egyedül bolyong a világban, miközben ott szedi rá az erdő lakóit, ahol csak tudja. Nem is bíznak benne, és ha csak tehetik, jó messzire elkerülik. De ő sem vágyik arra, hogy családja legyen, egészen addig, amíg egyszer meg nem érzi annak fantasztikus „ízét”.

Ifj. Mlinár Pál Örökös Aranysarkantyús táncos, koreográfus. Gyermekként, Békéscsabán ismerkedett meg a néptánccal, hála táncos szüleinek. A Művészeti Szakközépiskola néptánc-szakának elvégzése után, a Novák Ferenc által vezetett Honvéd Táncszínház táncosa lett. Később a torontói Kodály Együttes vezetője volt Kanadában, majd hazatérve, anya-együttesének, a békéscsabai Balassi Táncegyüttesnek lett a művészeti vezetője. Koreográfiái, táncos darabjai ott vannak a magyar néptánc-mozgalom legrangosabb eseményein, de emellett a Békéscsabai Jókai Színház munkájában is aktívan részt vesz. Táncos tevékenysége mellett koreográfiái, rendezései is láthatóak a színházban, 2014-ben mutatták be Ládafia című mese-tánc-játékát. Kitüntetései: Kisbokrétás táncos-díj, Fülöp Viktor-ösztöndíj, szóló táncosi és koreográfiai nívódíjak.


Szerző
Szabó AttilaSzabó Attila
Lovas GáborLovas Gábor
Szabó AttilaSzabó Attila (író)
Zeneszerző
Lovas GáborLovas Gábor (zene)
Szereposztás
Sunyesz, rókaMlinár PéterMlinár Péter
Don Paolo Torres, a bikák vezéreifj. Mlinár Pálifj. Mlinár Pál
Kukor Estephan Pityu, kakasBalázs CsongorBalázs Csongor
Kukor Estephan Pityu, kakasifj. Mlinár Pálifj. Mlinár Pál
Dolmány Kálmán, a varjú bíróság elnökeTege AntalTege Antal
DR. Répássy Ödön, nyúlpapaVaszkó JánosVaszkó János
Répássy Ödönné, nyúlmamaGaál PetraGaál Petra
Répássy Karola, nyúllányMlinár ZsuzsaMlinár Zsuzsa
Répássy Jenő, nyúlfiúGáspár BendegúzGáspár Bendegúz
Répássy Menő, nyúlfiúTóth SzilárdTóth Szilárd
Pablo Bicasso, smasszerbikaHankó TamásHankó Tamás
Tino de Lantos, smasszerbikaBotyánszki ÁronBotyánszki Áron
Lenge, cinkeMlinár-Kőrösi KatalinMlinár-Kőrösi Katalin
Rágcsa, kisegérBartyik TímeaBartyik Tímea
Szorgos Babik, kishangyaFrisnyicz TündeFrisnyicz Tünde
Munkatársak
Lenkefi ZoltánLenkefi Zoltán (díszlettervező)
Mlinár PéterMlinár Péter (jelmez)
Kérem, látogasson vissza később!