Műsorok

2019. július 20.szombat Illés

Terefere Fekete Péter miniszteri biztossal, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatójával

Terefere Fekete Péter miniszteri biztossal, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatójával

Fekete Péter Jászai Mari-díjas rendező, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója lesz a Terefere a Művész Kávéházban beszélgetős sorozat következő vendége, február 17-én, 17 órakor.

Fekete Pétert, mint a magyar színházi élet felfrissítő, megújító szervező-menedzserét ismerhette meg a békéscsabai közönség.  A Jókai Színház 13. igazgatójaként a színházat bekapcsolta az országos és a nemzetközi színházi vérkeringésbe, ráirányította a szakma és a kritikusok figyelmét.

Akik követték Fekete rendezői munkásságát, jól emlékezhetnek a bűvészmúltjából hozott, csodákkal átitatott képeire, sikereire. Egy évtizednyi angol nyelvű munkásságát kortárs és klasszikus darabok új látásmódban való színpadra állítása jellemezte. Vallja, hogy a trükkökkel, mint művészi eszközökkel, érzelmeket, gondolatokat lehet és kell közvetíteni, az illúzió több, mint szórakoztatás, lehet művészet is. A Fővárosi Nagycirkusz igazgatójaként  megújítani szeretné a cirkuszművészetet, de úgy, hogy közben a klasszikus cirkuszt is megtartja. „A cirkusz több mint egyszerű szórakoztatás, kétcsatornás, oda-vissza alapon működő, a társadalom aktuális kérdéseire reagálni képes, véleményformáló előadó-művészeti ág kell, hogy legyen.” – hangsúlyozza Fekete Péter.

 

Kérem, látogasson vissza később!
Kérem, látogasson vissza később!