Műsorok

2018. október 18.csütörtök Lukács

Költészet a’ la carte

Költészet a’ la carte

Vers, avagy, amit kívántok– akár ez is lehetne az alcíme annak az estnek, amire január utolsó hétfőjén kerül sor a Bock Színpadon, Hirtling István vezetésével.

A Játékszín nézői közt bizonyára vannak, akik már régóta várják ezt az eseményt, hisz valami hasonló élményben részesülhettek a szeptemberi Színházak Éjszakáján, amikor a Játékszín színészei azokat a verseket és olyan stílusban mondták el, ahogy azt a nézők rendelték. A „rendeléseket” a méltán kedvelt, népszerű színész, Hirtling István vette föl – hol szellemesen, hol bájosan, hol kissé pimaszul kommentálva azokat.
Mivel a nézőink körében nagy sikert aratott ez a játékos műfaj, sőt, mi több, azóta keresték is a műsorunkon – az az ötlet született, hogy egy zimankós téli estén akár újrázhatnánk is. Január 30-ára esett a választás. Ekkor már az Életrevalók próbafolyamatának kellős közepén leszünk, melyben Hirtling István éppen a kerekesszékes, rokkant, ámde milliomos gyáros főszerepét alakítja. Ezért arra gondoltunk, hogy a Költészet a’ la carté-ban épp azok legyenek a partnerei, akikkel az Életrevalók-ban is együtt játszik. A fölkért négy színész – Zsurzs Kati, Szőlőskei Tímea, Szirtes Balázs és Vadász Gábor – nagy örömünkre, és remélhetőleg a közönségére is rögtön igent mondott.
Az étlapot összeállítja, vagyis a verseket válogatja: Lőkös Ildikó.

Kérem, látogasson vissza később!