Műsorok

2019. május 22.szerda Júlia, Rita

Katharina, avagy William Shakespeare makrancos hölgye

Katharina, avagy William Shakespeare makrancos hölgye

És lám, 3 színésszel is működik! Shakespeare sikeres színpadi műve kicsit másként.

A DBU-ban előadáshoz készülődnek, Sahkespeare makrancos hölgyét játszaná a társulat, de a színészek nem jelennek meg. Mit lehet ilyenkor tenni?  Szükség van egy pár emberre, akik beugranak a színészek helyett.

Az eredeti történet: Lucentio halálosan szerelmes Biancába, legszívesebben rögtön feleségül venné, de a lány apja meghagyta, hogy először a másik, makrancos  lányának, Katharinának kell férjhez mennie. Így Lucentiónak nem csak Bianca szívét kell meghódítania és a többi jelentkezőt eltávolítania az útból, hanem párt is kell találnia Katharinának. Petrucchio jó választásnak tűnik: éppen egy gazdag hölgyet keres, és úgy dönt, akarata ellenére is elveszi a lányt feleségül. Rögtön az esküvő után, mely az ara számára megalázóra sikerül, elutazik a pár Veronába. Katharina undok viselkedésével felbőszíti urát, de ő magabiztosan követi tervét, hogy megszelidítse makrancos feleségét.

A három amatőr sok humorral, bájjal és live-zenével változtatja Shakespeare színpadi darabját vidám, vicces színházi élménnyé.

Kérem, látogasson vissza később!