Műsorok

2020. április 8.szerda Auguszta

Emilia Galotti

Emilia Galotti

A herceg – élet és halál ura – első látásra beleszeret egy rang nélküli lányba, Emilia Galottiba, aki éppen aznapi esküvőjére készülődik. Mivel képtelen kezelni a helyzetet, tanácsosához, Marinellihez fordul, akinek szabad kezet ad a menyegző megakadályozásában. Marinelli él teljhatalmával: joggal, becsülettel, jóhiszeműséggel való visszaélések egész sorát követi el, hogy Emilia a hercegé lehessen. Végül már a herceg sem tudja követni a tanácsos köpönyegforgatását, és képtelen felmérni a pusztítást, ami az ő nevében megy végbe. A Galottik kétségbeesetten próbálják helyreállítani a hatalom által felforgatott életüket, ám a polgári család tehetetlennek bizonyul az önkénnyel szemben.

Ki vonható felelősségre? Az impotens herceg? Az omnipotens hatalom? A szerelmi fellángolás? A szülői féltés? Vagy a szégyenkezés Isten előtt?
Stroboszkóp alkalmazása miatt az előadás megtekintését gyerekeknek, terhes anyáknak, epilepsziásoknak, valamint pace-makerrel és hallókészülékkel rendelkezőknek nem javasoljuk.

Szerző
Gotthold Ephraim LessingGotthold Ephraim Lessing (írta)
Rendező
Zeneszerző
Dargay MarcellDargay Marcell (zene)
Szereposztás
Emilia GalottiMészáros BlankaMészáros Blanka
Hettore GonzangaKeresztes TamásKeresztes Tamás
Conti, PirroDankó IstvánDankó István
Appiani grófDér ZsoltDér Zsolt
Orsina grófnőJordán AdélJordán Adél
Munkatársak
Boncza AnitaBoncza Anita (súgó)
Budavári RékaBudavári Réka (asszisztens)
Forgách AndrásForgách András (konzulens)
Bíró BenceBíró Bence (fordította)
Kérem, látogasson vissza később!