Műsorok

2020. július 7.kedd Auguszta

Hantocska

Hantocska

zenés mű-népmese  

„Elég az hozzá, hogy szépséges lyányomnak, Turbina hercegnőnek, a birodalom legjobb kapusának, akinek még a fiúk sem tudnak gólt lőni, nyoma veszett. Éppen egy éve, hogy elindult az Üveghegyen túlra… elnézést… mindjárt összeszedem magam… Szóval a lyányom elindult, hogy legyőzze a Gonosz Háromfejű Kutyát és elhozza tőle a Gyógytévő Csodafüvet, amely halhatatlanná tesz. De nem tért vissza. Ezért kihirdettetik… Hogy az a lovag… Aki elmegy az Üveghegyen túlra… És visszahozza a lyányomat a Gyógytévő Csodafűvel… az megkapja fele királyságomat és a lyányom kezét, ha tud neki lőni egy gólt.” 
/Ubul király/ 
A világ legöregebb embere, Hetedhétország Hatodik Birodalmának uralkodója, Ubul király retteg a haláltól. Mindent megtesz azért, hogy halhatatlanná váljon. Még szeretett kislányát, Turbina hercegnőt is elküldi az Üveghegyen túlra - ahol hemzseg az erdő a gonosz egyfejű koboldoktól és más szörnyűséges fenevadaktól - hogy megszerezze neki a Gyógytévő Csodafüvet, amely halhatatlanná teszi. 
Ezalatt a Túlvilágon a Kés Elek Általános Halál és Kaszás-képző Szakiskola végzős diákjai záróvizsgára készülnek. A halálpalánták közül Hantocskára – az izgulós lyánra - esik a választás, hogy bizonyítsa rátermettségét és átsegítsen valakit a túlvilágra. 
Halálország Nagy Könyvébe Ubul király neve van bejegyezve, akinek a mai napon lejár az ideje az élők birodalmában. Hantocska órája már pittyeg is…. 

4 éves kortól ajánlott

Rendező
Benkó BenceBenkó Bence
Zeneszerző
Szereposztás
Alexander lovagSipos LászlóSipos László
Turbina hercegnőMarton MercédeszMarton Mercédesz
Kalipszis apóTóth ÁkosTóth Ákos
Genny AlbertBruckner RolandBruckner Roland
Pus KatusNagy ZsuzsiNagy Zsuzsi
Stréb ErikPiller ÁdámPiller Ádám
Kérem, látogasson vissza később!