Jelentős emelkedés a Móricz Zsigmond Színház bérleteladásaiban

A teátrum ebben az évben számottevően növelte a bérleteladások számát, de a bérletszünetes előadásokra is hatalmas az érdeklődés. Karácsony előtt, a két ünnep között és az új év első napjaiban is folyamatosan színes előadásokkal várja nézőit a Móricz Zsigmond Színház. Többek között ezekről beszélt Kirják Róbert ügyvezető igazgató a pénteken tartott sajtótájékoztatón.

 „Jelentősen növekedett bérleteseink száma:a tavalyi évhez képest 1176-tal több bérletet adtunk el, így ez a szám most 21.453-ra nőtt. Külön öröm számunkra, hogy a Kamara bérletek száma 15%-kal emelkedett, mely az elmúlt évekhez képest kiugró emelkedésnek számít. Idén az ovis, az ifjúsági és a középiskolai bérletesek száma is több lett. Ezt nagyon fontosnak tartom, hiszen a fiatalok lesznek a jövő színházba járó nemzedéke. Ezenkívül fontos, hogy kiemeljem, hogy a bérleteladásból származó bevétel nettó 3.391.092 forinttal nőtt a tavalyi évhez képest.”– mondta el Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója.

Ebben az évadban rendhagyó módon nem ér véget a bérletezés. A Vidám bérlet három nagyszínpadi, valamint egy kamaraszínpadi előadás megtekintésére jogosítja tulajdonosát. Így ezzel a bérlettel kacaghat a Függöny fel! sztoriján, együtt izgulhat a Castel Felice sorsa miatt és élvezheti a Hello, Dolly! című előadás fülbemászó dallamait is. A Krúdy Kamarában pedig A Főfőnök című komédia várja a „vidám bérleteseket”.

Mindezek mellett a bérletszünetes előadások is nagyon felkapottak, melyekből az ünnepi időszakban sem lesz hiány. A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című előadásra különösen felhívta a figyelmet  a direktor, amelyet másfél hónap alatt 5662 néző élvezhetett a Nagyszínpadon. Decemberben három alkalommal is látható bérleten kívül a musical. Két vendég előadás is színesíti a karácsonyi programot, december 27-én a VIDOR Fesztivál díjazott előadása, a Boeing, Boeing című vígjáték, december 29-én pedig az Egy őrült naplója című monodráma kerül színpadra, mely már országszerte meghódította a közönséget. „Budapesten már hónapokkal előre minden jegy elfogyott erre az előadásra. Szerettük volna a nyíregyházi közönségnek is megmutatni ezt a különleges előadást és Keresztes Tamást, aki napjaink egyik legtehetségesebb fiatal művésze.” – tette hozzá a direktor. Az új év is egy nagy közönségkedvenccel indul, hiszen január 7-én a nagysikerű Szibériai csárdás két alkalommal is látható lesz.

Karácsony alkalmából online kuponokkal is kedveskedik nézőinek a teátrum, melyek letölthetők a színház weboldaláról (www.moriczszinhaz.hu). Kirják Róbert ennek kapcsán elmondta, szeretné, ha minél több fa alá kerülne színházjegy idén, ehhez pedig ilyen módon szeretne hozzájárulni a színház. A rászoruló gyerekeket sem hagyják ajándék nélkül, idén a Periféria Egyesülettel közösen fog könyvgyűjtésbe a teátrum. „Tavaly is rengeteg mesekönyv gyűlt össze a nagyszínpadi előtérben felállított fa alatt. Idén is várjuk ezeket az adományokat, hiszen így egy kicsit még boldogabb lehet a Karácsony a legkisebbeknek is.” – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A sajtótájékoztató végén Sitku Ernő, a Nyíregyházi Kosárlabda Nonprofit Kft. ügyvezetője és a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. élsport igazgatója és Kirják Róbert ünnepélyes keretek között jelentették be, hogy az idei évadra bérlettel rendelkezők ezentúl 50% kedvezményre jogosultak az NB.I./B osztályú felnőtt férfi kosárlabda csapat és az NB.I. osztályú felnőtt női röplabda csapat hazai mérkőzéseinek jegyáraiból. Emellett kölcsönösen reklámlehetőségeket biztosítanak egymásnak és szeretnék, ha a jövőben egyre inkább összekapcsolódna a sport és a kultúra.