Hírek

 • Serbán Attila karácsonyi koncertje

  Serbán Attila a magyar zenés színház egyik meghatározó előadóművésze. A Madách Színház oszlopos tagja, a Budapesti Operettszínház vendégművésze. Számos sikerdarab, címszerep köthető a nevéhez. Többek között a József és a színes szélesvásznú álomkabát Józsefe, a Jézus Krisztus Szupersztár Júdása, az Ének az esőben Cosmo Brownja, vagy a nemrég bemutatott Rocksuli Dewey Finnje.


  Önálló társulat, világ körüli turné – a Váci Dunakanyar Színház szárnyal

  17 város, 9 ország, 3 földrész – a Váci Dunakanyar Színház és a Bartók Kamaraszínház koprodukciója, a Ványa bácsi a bresti Belaya Vezha Nemzetközi Színházi Fesztivál fődíja és a lembergi Arany Oroszlán Fesztiválon elért sikerei után világ körüli útra indul. A Váci Dunakanyar Színház sikersztorija azonban itt még nem ér véget, hiszen a színházban tartott sajtóeseményen az is kiderült, hogy a következő évadban önálló társulattal is gazdagodik az intézmény. 


  Az idei Halmos Béla-vándordíjas prímás ad koncertet a Hagyományok Házában

  2019-ben Csonka Ferenc, vajdasági prímás nyerte a Halmos Béla-vándordíjat, így egy éven keresztül használhatja a Márkus Barbarossa János által, Halmos Bélának készített mesterhegedűt. A díjat a Zeneakadémián adták át májusban a Táncház napja alkalmából. A vándorhegedű és az elismeréssel járó pénzjutalom mellett a Hagyományok Háza fellépési lehetőséget is biztosít az új díjazottnak, október 27-én Csonka Ferenc prímás valamit zenésztársai és tanítványai adnak koncertet a Hagyományok Házában.  


Biblia élőben – a Meglepetés Színház társulatával

2016-11-22 16:35:03

2016. december 2. péntek 18:30

Biblia élőben – a Meglepetés Színház társulatával

Bibliában fellelhetők saját kérdéseink, kétségeink, és a benne rejlő válaszokat, tanúságtételeket  a rögtönző színészek és a társulat zenészei alakítják – egy játékvezető segítségével.

Biblia személyesen szólít meg bennünket.
Történetei és szereplői archetipikusak, ezért általuk minden kor érintve érzi magát.

A Biblia kimeríthetetlen. Történetei életünk és istenkapcsolatunk legmélyebb kérdéseit mutatják fel, alakjai archetipikus emberi sorsok hordozói. 

Bibliai rögtönzések? Igen, működik! A Meglepetés Színház színészei és a közönség már 16 éve együtt bogozzák ki a történetek "itt és most" aktualitásait.

Interaktív, az érzések és történések erőterét zenei improvizációkkal is megteremtő színházunkban a nézők kéréseit, az általuk választott, s bennük örömként, nehézségként vagy épp kérdésként élő bibliai történeteket játsszuk, és a konkrét szerepekre is a nézők választanak bennünket – így az előadás számukra s számunkra is meglepetés! Személyre szóló, egyszeri és megismételhetetlen – s mégis örök. Hiszen minden történet valamiképp a mi történetünk – és minden szereplő mi magunk is vagyunk.

 A belépés díjtalan.