Hírek

 • A LEGKREATÍVABB SZÍNHÁZAKKAL NYITOTT A POSZT

  Ötödik alkalommal rendezte meg Színházat vegyenek! címmel színházmarketing konferenciáját a Magyar Teátrumi Társaság, a Pécsi Országos Színházi Találkozó nyitónapján. A konferencia fókuszában idén a színházak számára jövedelmező média- és szakmai kapcsolatok, a sikeres hazai és nemzetközi kapcsolatépítés különféle aspektusai álltak.


  A Váci Dunakanyar Színház 2019/2020 évada

  Elindult a 2019/2020 évad felnőtt bérletek előfoglalása a Váci Dunakanyar Színházban: a Nyugdíjas, Premier, Családi és Víg Vác bérletek már leköthetők.


  A Pál utcai fiúk Nagyváradon is hatalmas sikert arattak

  A Festum Varadinum - Minden Magyar Majálisa rendezvénysorozat keretében május 12-én szabadtéren, a nagyváradi vár falai között adta elő a Vörösmarty Színház egyik legsikeresebb musicalét, A Pál utcai fiúkat. A nagysikerű, lendületes előadást a teátrum igazgatója, Szikora János is megtekintette a helyszínen.Biblia élőben – a Meglepetés Színház társulatával

2016-11-22 16:35:03

2016. december 2. péntek 18:30

Biblia élőben – a Meglepetés Színház társulatával

Bibliában fellelhetők saját kérdéseink, kétségeink, és a benne rejlő válaszokat, tanúságtételeket  a rögtönző színészek és a társulat zenészei alakítják – egy játékvezető segítségével.

Biblia személyesen szólít meg bennünket.
Történetei és szereplői archetipikusak, ezért általuk minden kor érintve érzi magát.

A Biblia kimeríthetetlen. Történetei életünk és istenkapcsolatunk legmélyebb kérdéseit mutatják fel, alakjai archetipikus emberi sorsok hordozói. 

Bibliai rögtönzések? Igen, működik! A Meglepetés Színház színészei és a közönség már 16 éve együtt bogozzák ki a történetek "itt és most" aktualitásait.

Interaktív, az érzések és történések erőterét zenei improvizációkkal is megteremtő színházunkban a nézők kéréseit, az általuk választott, s bennük örömként, nehézségként vagy épp kérdésként élő bibliai történeteket játsszuk, és a konkrét szerepekre is a nézők választanak bennünket – így az előadás számukra s számunkra is meglepetés! Személyre szóló, egyszeri és megismételhetetlen – s mégis örök. Hiszen minden történet valamiképp a mi történetünk – és minden szereplő mi magunk is vagyunk.

 A belépés díjtalan.