Az újesztendő első bemutatója Békéscsabán a Balkán kobra

Adott az előadásban egy különleges világ, egy másfajta gondolkodás, feszes tempó, lövöldözés és  Kusturica filmjeiből megismert és népszerűvé vált zene, kiváló karakterekkel fűszerezve, akik mindenre hajlandóak azért, hogy pénzhez jussanak. A mindennel üzletelő férj, az őt unó feleség, a pénzért bármire hajlandó paraszt, egy nő szerelméért akármire képes rendőr – és nem utolsó sorban a balkáni háborút megjárt, rettenetes bérgyilkos, Kobra. A feleség minden eszközt bevetve próbál megszabadulni dúsgazdag férjétől…  De vajon lesz-e valaki, aki segít elérnie a célját, vagy saját kezébe kell vennie a fegyvert? Mindenre választ kapunk ebben a helyzetkomikumoktól sem mentes, zenés komédiában, melyet a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színházzal (Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház) közösen mutatott be teátrumunk.A hamisítatlan balkáni vígjáték  főbb szerepeiben Csomós LajosKomáromi AnettGulyás AttilaCzitor AttilaKöböl LillaTege Antal, Ferenczi Attila, Katkó Ferenc, és Szabó Lajos látható.

A díszletet és a jelmezt Bujdosó Nóra tervezte, melyek kiválóan működnek a jellemábrázolás eszközeiként. A sok szín és forma igazi ízlésficamról tesz tanúbizonyságot, pont ilyennek képzeljük el a  frissen meggazdagodott vállalkozót a Balkánon, aki jó ízlés híján megvesz mindent gondolkodás nélkül. A Balkán kobra díszletének és jelmezének tervezésekor a „leleményesség” volt a meghatározó kulcsszó, melynek során recycling módon, elhasználódott tárgyak kaptak új funkciót (pl.: bicikli-ventilátor, mosógép-kakukkos óra…).  A koreográfia Fejes Kitty munkája, a darab zenéjét pedig kifejezetten a békéscsabai előadáshoz írta Kucsera Géza, a Szabadkai Népszínház zenei vezetője.

A poénok és helyzetkomikumok pörögnek és viszik magukkal a nézőt, úgyhogy egy remek komédiát láthatunk, amely kellemesen kikapcsol és megdolgoztatja a rekeszizmokat. Az előadás 16 éven aluliak számára nem ajánlott!