Hírek

 • Elkészült a Szegedi Pinceszínház májusi műsora

  A színház egy premierrel köszönti a hónapot: a Genéziusz Színház állítja színpadra Ibsen ROSMERSHOLMját. A norvég klasszikust 2019. 05. 03-án láthatják, majd a hónap végén 28-án. Az ÉN, A FÉREG mellett a Szegedi Egyetemi Színház új előadást mutat be: Závada Péter drámája, a REFLEX, 14-én látható.   SZERETET ÉS SZERELEM, FULLÁNKOK ÉS SZÁRNYAK

  Romantikus vígjátékot rendez Dér András Kecskeméten. Leonard Gershe: A pillangók szabadok című színdarabja egyszerre szólít meg szülőt és gyereket, kirepülő fiatalokat és az őket féltő idősebbeket. Az évad utolsó kisszínházi bemutatója április 12-én lesz a Ruszt József Stúdió Színházban.

  A FLAMENCO IS BEMUTATKOZIK AZ ÚJ NEMZETI TÁNCSZÍNHÁZBAN

  A felújított Nemzeti Táncszínház első flamenco előadását Pirók Zsófiától láthatjuk május elején. A Flamenco Mágia mellett egyéb események is várják az érdeklődőket.


Canterbury mesék - Az '56 csepp vér szerzőpárosának legújabb musicalje

2019-04-01 04:00:00

Mihály Tamás - Horváth Péter: Canterbury mesék című darabját április 7-án láthatjuk a Váci Dunakanyar Színház és a Gózon Gyula Kamaraszínház közös előadásában.


Az '56 csepp vér szerzőpárosának legújabb musicaljében Geoffrey Chaucer középkori meséinek mai környezetben elevenednek meg. Szerelem és halál, hűség és árulás, bűn és megbocsátás, csábítás és megcsalás – mesék az EMBERRŐL, egy XXI. századi romkocsmában, sok zenével. A musicalt Horváth Péter állítja színpadra a Váci Dunakanyar Színházban. A pikáns jelenetekben is bővelkedő előadást 14 éven felüli nézőinknek ajánljuk.


A zeneszerző Mihály Tamás, az Omega együttes legendás basszgitárosa, számos Omega sláger szerzője. Horváth Péter József Attila-díjas író, többek közt ő jegyzi A padlás című musical szövegkönyvét is.


Szereplők:

Bede-Fazekas Anna,

Borbiczki Ferenc

Hajdu Tibor

Kékesi Gábor

Molnár Gyöngyi

Varga Dóra

Ténai Petra e.h.

Törő Gergely e.h.

Zenekar:
Vadász Gellért -szaxofon

Piller Márton- zongora

Gyányi Tamás - basszusgitár

Izsó Tamás - dob

Kovács Tamás -zenekarvezető/gitár

Zenei vezető: Mihály Tamás

Koreográfus: Bóbis László

Díszlet-jelmez: Csík György

A rendező munkatársa: Nagy Sári.

Az előadás időtartama 130 perc, egy szünettel.