Hírek

 • Karády-est a Váci Dunakanyar Színházban

  Mindenki ismeri a nevét, mégis alig tudunk róla valamit. Egy korszak ünnepelt sztárja volt, mégis kevés embernek jutott olyan sanyarú sors, mint neki. Karády Katalin – hiszen róla szól az Ópiumkeringő – mégsem tört meg soha, mert egy elsöprő szerelem mindenen átsegítette.


  Jelen/Lét Fesztivál - másodszor a Nemzetiben

  A magyarországi bolgár, horvát, görög, német, örmény, roma, szerb és szlovák nemzetiségek előadásai láthatók március 25. és 30. között a Nemzeti Színházban. Csasztvan Andrással, a szarvasi szlovák Cervinus Teátrum vezetőjével, a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség elnökével beszélgettünk.


  POSZT 2019 Versenyprogram

  A 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramját Gulyás Gábor esztéta, a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója és Zalán Tibor József Attila-díjas író, dramaturg állította össze a 2018. március 1. és 2019. március 10. között bemutatott, magyar nyelvű színházi előadásokból. A válogatásban Gulyás Gábornak Mispál Attila Balázs Béla-díjas rendező, Zalán Tibornak pedig Csikós Attila író, publicista, dramaturg volt segítségére. 


III. Teátrum Neked! Fesztivál - Zentai Teátrumi Napok

2019-02-26 11:20:00

Öt színházi estén közel 2000 néző és 800 gyerek a délelőtti programon, több száz fotó a Jelmeztárlaton és megszámlálhatatlan értékes, közös pillanat. Így foglalható össze számokban az idei fesztivál, melynek záróestéjét megkoronázta a Nemzeti Színház. A Fodrásznő nem csak a közönségnek volt különleges alkalom, a zentai előadáson 125. alkalommal játszotta Szűcs Nelli, Trill Zsolt, Kristán Attila és Tóth László a sajátos hangulatú történetet. A darab derűbe, szeretetbe csomagolt fájdalom, amelyet a rendező, Viktor Rizsakov színházi nyelvének egyik jól felismerhető sajátosságát, az emberi vágyak és a rideg valóság között feszülő ellentmondás emeli költői szintű látomássá. Maradandó élményt nyújtott mindannyiunknak. 
A közönség már elkezdte a visszaszámlálást a következő fesztiválig, mely igazi ünnepe a színház szeretetének és összetartó erejének Zentán.