Hírek

 • A Pál utcai fiúk Nagyváradon is hatalmas sikert arattak

  A Festum Varadinum - Minden Magyar Majálisa rendezvénysorozat keretében május 12-én szabadtéren, a nagyváradi vár falai között adta elő a Vörösmarty Színház egyik legsikeresebb musicalét, A Pál utcai fiúkat. A nagysikerű, lendületes előadást a teátrum igazgatója, Szikora János is megtekintette a helyszínen.  Május 11-én, szombaton lesz a VIII. Táncház Napja!

  A Hagyományok Háza idén nyolcadik alkalommal rendezi meg a Táncház Napját a Liszt Ferenc téren, május 11-én. A programhoz több külhoni helyszín is csatlakozott.


  A POSZT versenyében a Váci Dunakanyar Színház Ványa bácsija

  A POSZT verseny előadásai közé beválogatott produkció május 14-én 16 órakor tekinthető meg a Váci Dunakanyar Színházban.


III. Teátrum Neked! Fesztivál - Zentai Teátrumi Napok

2019-02-26 11:20:00

Öt színházi estén közel 2000 néző és 800 gyerek a délelőtti programon, több száz fotó a Jelmeztárlaton és megszámlálhatatlan értékes, közös pillanat. Így foglalható össze számokban az idei fesztivál, melynek záróestéjét megkoronázta a Nemzeti Színház. A Fodrásznő nem csak a közönségnek volt különleges alkalom, a zentai előadáson 125. alkalommal játszotta Szűcs Nelli, Trill Zsolt, Kristán Attila és Tóth László a sajátos hangulatú történetet. A darab derűbe, szeretetbe csomagolt fájdalom, amelyet a rendező, Viktor Rizsakov színházi nyelvének egyik jól felismerhető sajátosságát, az emberi vágyak és a rideg valóság között feszülő ellentmondás emeli költői szintű látomássá. Maradandó élményt nyújtott mindannyiunknak. 
A közönség már elkezdte a visszaszámlálást a következő fesztiválig, mely igazi ünnepe a színház szeretetének és összetartó erejének Zentán.