Hírek

 • Karády-est a Váci Dunakanyar Színházban

  Mindenki ismeri a nevét, mégis alig tudunk róla valamit. Egy korszak ünnepelt sztárja volt, mégis kevés embernek jutott olyan sanyarú sors, mint neki. Karády Katalin – hiszen róla szól az Ópiumkeringő – mégsem tört meg soha, mert egy elsöprő szerelem mindenen átsegítette.


  Jelen/Lét Fesztivál - másodszor a Nemzetiben

  A magyarországi bolgár, horvát, görög, német, örmény, roma, szerb és szlovák nemzetiségek előadásai láthatók március 25. és 30. között a Nemzeti Színházban. Csasztvan Andrással, a szarvasi szlovák Cervinus Teátrum vezetőjével, a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség elnökével beszélgettünk.


  POSZT 2019 Versenyprogram

  A 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramját Gulyás Gábor esztéta, a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója és Zalán Tibor József Attila-díjas író, dramaturg állította össze a 2018. március 1. és 2019. március 10. között bemutatott, magyar nyelvű színházi előadásokból. A válogatásban Gulyás Gábornak Mispál Attila Balázs Béla-díjas rendező, Zalán Tibornak pedig Csikós Attila író, publicista, dramaturg volt segítségére. 


Jelmeztárlat a Zentai Teátrumi Napokon

2019-02-22 07:30:00

A III. Teátrum Neked! fesztivál 2019-es újdonsága egy interaktív kiállítás volt. JELMEZTÁRLAT címmel Húros Annamária Dóri díszlet- és jelmeztervező művész munkáit nézhette meg a zentai közönség. Az egyedi, kézzel készített kosztümök „felöltöztették” és igazi kincsestárrá alakították a kamaraszínház előtereit. A jelmezek között a Zenta, 1697 rockopera főszereplőinek ruhái és a tervezőnő pályájának jelenlegi és korábbi fontos munkái voltak láthatóak. A ruhák nagy részét a kiállítás ideje alatt fel is próbálhatták a látogatók. A szervezők látványos kalapokkal, színházi öltözetekkel várták a zentaiakat.