Hírek

 • dráMA kortárs színházi találkozó a Tomcsa Sándor Színházban

  A Tomcsa Sándor Színház szeptember 16-21. között idén is megszervezi a dráMA kortárs színházi találkozót, amely immár tizenegyedik alkalommal kívánja szolgálni a kortárs színházat, lehetőséget teremtve a találkozásra, alkotói beszélgetésekre, eszmecserére.


  Magyarországi ősbemutató: ZENTA, 1697

  A tavalyi zentai ősbemutató után, az Esztergomi Várszínházban, a Bazilika előtt látható Magyarországon először a Zenta, 1697. című rockopera. A Zentai Magyar Kamaraszínház és a Soproni Petőfi Színház koprodukciójában készült előadás tisztelegni kíván az 1697. szeptember 11-én lezajlott világtörténelmi jelentőségű esemény előtt, amikor is a Savoyai Jenő által vezetett egyesült keresztény seregek Zenta határában meghatározó csatát nyertek a török haderővel szemben.


  A LEGKREATÍVABB SZÍNHÁZAKKAL NYITOTT A POSZT

  Ötödik alkalommal rendezte meg Színházat vegyenek! címmel színházmarketing konferenciáját a Magyar Teátrumi Társaság, a Pécsi Országos Színházi Találkozó nyitónapján. A konferencia fókuszában idén a színházak számára jövedelmező média- és szakmai kapcsolatok, a sikeres hazai és nemzetközi kapcsolatépítés különféle aspektusai álltak.


#szinhaziangyalvagyok - a kecskeméti Katona József Színházban

2019-01-31 09:00:00

A karácsony előtt indított #szinhaziangyalvagyok jótékony program folytatódik és kibővül: nem csak gyerekek számára szeretné a Katona József Színház elérhetővé tenni a színházi élményeket, hanem olyan felnőtteknek is, akiknek szintén nehezen adatna meg a színházba jutás lehetősége e jótékony program nélkül.
Várjuk azoknak a civilszervezeteknek, alapítványoknak, egyesületeknek, közösségeknek (stb.) a jelentkezését, akik e program keretében szeretnének színházba jönni, vagy olyan ajánlásokat, amelyek segítségével hasonló közösségek hétköznapi életét tehetjük szebbé.

Arról, ki látogathat el minden hónapban a teátrumba, közösen döntünk a közösségi oldalt követőkkel, mivel színházi angyal bárki lehet, aki leadja voksát online vagy személyesen, a Jegypénztárban. 

Ahogy karácsonykor már megvalósult: a megajándékozni kívánt szervezetek megtalálhatók lesznek a teátrum Facebook oldalán, ahol kommentben lehet majd szavazni, illetve a Jegypénztárban is lesz lehetőség a jótékony voksra, azonban itt már személyesen.
Mindenki színházi angyallá válhat, aki részt vesz a szavazásban és így megszépíti minden hónapban 100 felnőtt vagy gyerek hétköznapjait.

Aki megosztaná jótékony cselekedetét, használja a #szinhaziangyalvagyok hashtaget, ezzel segítve a program kommunikációját és terjedését.
Javasolja ön, színházi angyalként, ki juthasson hozzá a páratlan élményhez és jótékonykodjunk együtt!