Hírek

 • Széki Rómeó és Júlia a Nemzeti Táncszínházban

  „Novák Ferenc Forrószegiek című alkotása minden szempontból az önálló magyar táncdráma egyik emblematikus darabjának tekinthető, hiszen a világirodalom egyik legismertebb, számtalan színházi és filmes megfogalmazást is megélt szerelmi tragédiája, a Rómeó és Júlia klasszikus és egyetemes érvényű gondolatait jelenítette meg egy speciálisan magyar környezetben, sajátos módon, a magyar néptánc eszközeivel. Ebben a megközelítésben pedig a darab mindenképpen korszakalkotónak minősíthető.”


  Fedák Sáritól a családon belüli erőszakig

  Sokszínű színházi kínálattal várja a nézőket idén tavasszal is a MASZK Egyesület: összesen tizenegy produkció kerül színre a Régi Zsinagógában májusban. Monodráma, tánc, ifjúsági és zenés színházi előadások idézik meg a múltat és reflektálnak a jelenre többek között Babits, Fedák Sári, Karády Katalin, a vikingek sagái, a hatalom túlkapásait vizsgáló romantikus dráma és Zoltánfy István festőművész megidézésével. Jegyeket április 23-tól lehet váltani a Megálló Közösségi Házban.


  Elkészült a Szegedi Pinceszínház májusi műsora

  A színház egy premierrel köszönti a hónapot: a Genéziusz Színház állítja színpadra Ibsen ROSMERSHOLMját. A norvég klasszikust 2019. 05. 03-án láthatják, majd a hónap végén 28-án. Az ÉN, A FÉREG mellett a Szegedi Egyetemi Színház új előadást mutat be: Závada Péter drámája, a REFLEX, 14-én látható. #szinhaziangyalvagyok - a kecskeméti Katona József Színházban

2019-01-31 09:00:00

A karácsony előtt indított #szinhaziangyalvagyok jótékony program folytatódik és kibővül: nem csak gyerekek számára szeretné a Katona József Színház elérhetővé tenni a színházi élményeket, hanem olyan felnőtteknek is, akiknek szintén nehezen adatna meg a színházba jutás lehetősége e jótékony program nélkül.
Várjuk azoknak a civilszervezeteknek, alapítványoknak, egyesületeknek, közösségeknek (stb.) a jelentkezését, akik e program keretében szeretnének színházba jönni, vagy olyan ajánlásokat, amelyek segítségével hasonló közösségek hétköznapi életét tehetjük szebbé.

Arról, ki látogathat el minden hónapban a teátrumba, közösen döntünk a közösségi oldalt követőkkel, mivel színházi angyal bárki lehet, aki leadja voksát online vagy személyesen, a Jegypénztárban. 

Ahogy karácsonykor már megvalósult: a megajándékozni kívánt szervezetek megtalálhatók lesznek a teátrum Facebook oldalán, ahol kommentben lehet majd szavazni, illetve a Jegypénztárban is lesz lehetőség a jótékony voksra, azonban itt már személyesen.
Mindenki színházi angyallá válhat, aki részt vesz a szavazásban és így megszépíti minden hónapban 100 felnőtt vagy gyerek hétköznapjait.

Aki megosztaná jótékony cselekedetét, használja a #szinhaziangyalvagyok hashtaget, ezzel segítve a program kommunikációját és terjedését.
Javasolja ön, színházi angyalként, ki juthasson hozzá a páratlan élményhez és jótékonykodjunk együtt!