Két tavaszi bemutató a Pinceszínházban

TOM ZIEGLER: GRACE ÉS GLORIA

Bemutató: 2019. március 1.

Rendező: Méhes László


GraceKútvölgyi Erzsébet
GloriaJuhász Réka

 

Sügó  Fitos Réka
Ügyelő  Bali V. Gergő
Rendezőasszisztens  Zakar Ági
  
Rendező  Méhes László

Hogyan adunk számot életünkről? Miért vagyunk ezen a világon? Nincs ember, akit ne foglalkoztatna ez a kérdés, hiszen életünk minden percében ott ólálkodik körülöttünk az elmúlás. 

Grace-t, az idős parasztasszonyt nemrég engedték ki a kórházból. Gondozója, a New York-ban nagy karriert befutott önkéntes szociális munkás, Gloria, mellette akar állni utolsó óráiban. Kettőjük megható történetét örökíti meg Tom Ziegler, az ismert amerikai író, miközben a néző önfeledten nevethet az élet abszurd helyzetein is. Egy érzelmekkel és humorral teli történetet lát a néző hitről, életről és halálról. 

Bemutató: 2019. március 1.


BALÁZS ÁGNES: MEGHALLGATÁS

Bemutató: 2019. március 8.

Rendező: Gáspár András


Láng Leonárd, 50 éves színész

     Kálid Artúr
Bogár Ella, 50 éves színésznő     Murányi Tünde

Pszichokrimi egy részben

Meghallgatás története Bogár Elláról, az ünnepelt színésznőről és Láng Leonárdról, a tehetséges, ám sikertelen színművészről szól. Együtt kezdték a pályát, huszonöt évig voltak házasok, a szakmai válsággal küzdő férfi egy kezdő színésznő miatt azonban elköltözött otthonról, magára hagyva az ötvenéves asszonyt. Egy évvel ezután egy szereplőválogatáson találkoznak újra, és amíg várakoznak, felszínre kerül negyedszázadnyi sérelem és öröm, gyilkos indulatok csapnak össze.

A párkapcsolati drámának induló színdarab fokozatosan alakul pszicho-krimivé, a nézők együtt nyomoznak Láng Leonárddal, és vele együtt rakják össze a darab szürreális valóságát. Az előadás végén mindenki felteheti a kérdést: ki felel mindazért, ami velünk történik az életünkben, milyen döntések vezethetnek az emberi kapcsolatok válságba jutásáért, és vajon mennyire vagyunk felelősek mi magunk a döntéseinkért. A humort sem nélkülöző színdarab őszinte szembenézésre késztet önmagunkkal...

Bemutató: 2019. március 8.