Embertelen pénzember

Embertelen pénzember


Szegény polgárból embertelen pénzemberré válik a színpadon Ács Tamás, aki Arisztophanész A Gazdagság című komédiájának egyik főszerepét alakítja a Soproni Petőfi Színházban. A bemutató január 19-én lesz, a rendező Béres László.

- Az előadásban Kremiloszt, egy szegény athéni polgárt játszom, aki egy jóslat alapján a házába csábítja Plutoszt, a gazdagság Istenét, miáltal hatalmas vagyon szakad a nyakába. Számomra a próbákon nagyon izgalmas volt az a folyamat, hogy egy jóravaló kisember miként válik embertelen pénzemberré. Ezt az átváltozást szeretném hitelesen megmutatni a komédia eszközeivel. Már nagyon vártam az újabb közös munkát Béres Lászlóval, mert az első előadásunkat, Az elveszett levél című darabot nagyon szerettem itt a színházban, és igazán fontosnak tartom a pályámon. Remélem, hogy a soproni publikum a felhőtlen komédiázás mellett arról is gondolkodik velünk, hogy mi is a pénz szerepe az életünkben - mondta szerepéről Ács Tamás.

Az előadásban színpadra lép Szőcs Erika, Savanyu Gergely, Papp Attila, Demeter Helga, Marosszéki Tamás, Molnár Anikó, Major Zsolt, Simon Andrea, Horváth Dávid és Kiss Noró. A jelmeztervező Ledenyák Andrea, a díszlettervező Katona Imre, aki a darabot mai színpadra írta, a koreográfus Dávid Péter. Mikó F. László képzőművész 24 maszkot készített a produkcióhoz. A műhöz Papp Gyula zeneszerző írt 17 dalt.