Hírek

 • Észt filmeket vetítenek a Megálló Közösségi Házban

  Négy izgalmas kortárs észt filmet és egy friss animációs kisfilmekből álló válogatást tekinthetnek meg a filmrajongó érdeklődők a 12. Észt Hét keretében, 2019. március 25. és 29. között Szegeden, a MASZK Egyesület által működtetett Megálló Közösségi Házban. A rendezvényt Kristi Karelsohn, az Észt Köztársaság magyarországi nagykövete nyitja meg március 25-én hétfőn, 18:30-kor.  Karády-est a Váci Dunakanyar Színházban

  Mindenki ismeri a nevét, mégis alig tudunk róla valamit. Egy korszak ünnepelt sztárja volt, mégis kevés embernek jutott olyan sanyarú sors, mint neki. Karády Katalin – hiszen róla szól az Ópiumkeringő – mégsem tört meg soha, mert egy elsöprő szerelem mindenen átsegítette.


  Jelen/Lét Fesztivál - másodszor a Nemzetiben

  A magyarországi bolgár, horvát, görög, német, örmény, roma, szerb és szlovák nemzetiségek előadásai láthatók március 25. és 30. között a Nemzeti Színházban. Csasztvan Andrással, a szarvasi szlovák Cervinus Teátrum vezetőjével, a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség elnökével beszélgettünk.


Aida: a fiatalokon múlik a tízes

2018-10-13 13:01:00

Eddig minden alkalommal felállva ünnepelték a nézők az Aida című musical stábját. A színháztörténetet író produkció a bérletszünetes előadások mellett mostantól látható a középiskolás/egyetemista, valamint felsős bérletben a soproni teátrumban. Vajon a fiatalokat is képes katarzist adóan elvarázsolni a színpadi történet? Megkapja-e tőlük a csapat a sokak által várt tízest?

A Tim Rice és Elton John művéből készült darab stábja és a közönség annyira egymásra talált Sopronban, hogy már az utcákon, tereken is úgy üdvözlik egymást mosolyogva:" Kilencből kilenc!" Most a rajongók mellett a fiatal közönség szívét is igyekszik meghódítani az Aida stábja. Azokkal az energiákkal, amelyek eddig is körbevették az egész előadást. A szereplők nagy izgalommal készülnek, a zenekar újra teljes sebességre kapcsol, a háttérben ismét megmozdul a produkciót működtető csapat.

A bérletes előadások mellett a nézők kérésére november 23-án, 24-én, 25-én bérletszünetben is látható a darab, hogy a társulat velük együtt írja tovább a soproni színházi legendát.