Hírek

  • Ősbemutatóval köszönti Békéscsabát a Jókai Színház    Kiírták az Örkény István drámaírói ösztöndíj felhívását

    Az Örkény István drámaírói ösztöndíj célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, valamint lehetőséget adjon azon fiatal pályakezdő drámaírók részére, akik eddigi irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolják vonzódásukat a műfajhoz. 


    Új előadás kiskamaszoknak a Kolibriben

    Nagy sikerrel mutatták be szombaton a Kolibri Fészekben az Esznek-e a halottak epertortát? című új, kiskamaszoknak szóló előadást, Szívós Károly rendezésében. Beszámoló sok-sok képpel.


Aida: a fiatalokon múlik a tízes

2018-10-13 13:01:00

Eddig minden alkalommal felállva ünnepelték a nézők az Aida című musical stábját. A színháztörténetet író produkció a bérletszünetes előadások mellett mostantól látható a középiskolás/egyetemista, valamint felsős bérletben a soproni teátrumban. Vajon a fiatalokat is képes katarzist adóan elvarázsolni a színpadi történet? Megkapja-e tőlük a csapat a sokak által várt tízest?

A Tim Rice és Elton John művéből készült darab stábja és a közönség annyira egymásra talált Sopronban, hogy már az utcákon, tereken is úgy üdvözlik egymást mosolyogva:" Kilencből kilenc!" Most a rajongók mellett a fiatal közönség szívét is igyekszik meghódítani az Aida stábja. Azokkal az energiákkal, amelyek eddig is körbevették az egész előadást. A szereplők nagy izgalommal készülnek, a zenekar újra teljes sebességre kapcsol, a háttérben ismét megmozdul a produkciót működtető csapat.

A bérletes előadások mellett a nézők kérésére november 23-án, 24-én, 25-én bérletszünetben is látható a darab, hogy a társulat velük együtt írja tovább a soproni színházi legendát.