Hírek

 • Nemzeti Táncszínház: Léthatár premier

  “Körben jár a kismadár, repülni nem tud, lóg a szárnya, bár fellegek s az ég a vágya, ábrándja mégis földre száll…” (részlet: Zachár Lóránd)  Vénusz nercben

  David Ives amerikai kortárs szerző Vénusz nercben című darabját február 21-én 20 órakor mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház. Nemcsak a 18 éven felülieknek meghirdetett előadás ígérkezik különlegesnek, hanem a helyszín is, az Intimtér.


  Rómeó és Júlia - Interaktív színházi nevelési előadás

  Mi jut eszünkbe a HAGYOMÁNY szóról? Szükségünk van-e még egyáltalán ilyesmire? Ha egy közösségnek vannak/lehetnek hagyományai, egy kisebb közösség - egy család - rendelkezhet-e hasonlóképpen hagyományokkal? Több ez, mint az évfordulók ünneplése? Beleszólhat-e családunk hagyományrendszere életünk alakításába?


Nyílt nap a Nemzetiben

2018-09-20 13:47:00

Szeptember 22-én, szombaton, 13 és 22 óra között megnyitja kapuit az érdeklődők előtt a Nemzeti Színház. A teátrum két következő bemutatójának, a Viktor Rizsakov által rendezett Álomgyár (Dreamworks) és a Vidnyánszky Attila által színrevitt Az ember tragédiája próbájára is beülhetnek a nézők. A Nyílt Napon 30 %-os kedvezménnyel lehet jegyet vásárolni a Nemzeti Színház előadásaira.


 Az érdeklődők végignézhetik a színház előadásainak plakátjaihoz készülő fotózást, amely során Bánsági Ildikó, Söptei Andrea, Barta Ágnes, Blaskó Péter, Hobo, Bakos-Kiss Gábor, Rátóti Zoltán és Szarvas József pózol majd a fényképezőgép előtt. Találkozhatnak Az ember tragédiájában Lucifert játszó színészekkel, a gyerekeket számtalan izgalmas színházi játék várja! A Nemzeti Színházban ezen a napon, 14 órakor leplezik le Németh Antal, a legendás színidirektor szobrát, Matl Péter alkotását. Németh Antal munkásságát különleges, interaktív tárlaton mutatja be a színház. Még lehet jelentkezni a kulisszajárásra, amely során a színház rejtett, izgalmas zugaiba is bepillanthatnak a nézők. 


 

17 órától az idén 90. éve született Sinkovits Imre életét és alakításait idézik meg a Nemzeti színészei a Kaszás Attila teremben. 19 órától koncert zárja a programot: a csak erre az alkalomra megalakult formáció, a "Hétre ma várom a Nemzeti Band" a 60-as, 70-es évek slágereiből válogat. Pop, rock, sanzon, jazz lesz a műsoron. Közreműködnek: Szűcs Nelli, Pál Lajos, Tóth Auguszta, Söptei Andrea, Szabó Sebestyén László, Fehér Tibor, Bordás Roland, Trill Zsolt, Mátyássy Bence.

A programokon való részvétel természetesen ingyenes, szeretettel várunk mindenkit!

A teljes program és még sok más érdekesség a nemzetiszinhaz.hu oldalon és a teátrum facebook oldalán olvasható!

Várjuk Önöket szeretettel!