Hírek

 • A LEGKREATÍVABB SZÍNHÁZAKKAL NYITOTT A POSZT

  Ötödik alkalommal rendezte meg Színházat vegyenek! címmel színházmarketing konferenciáját a Magyar Teátrumi Társaság, a Pécsi Országos Színházi Találkozó nyitónapján. A konferencia fókuszában idén a színházak számára jövedelmező média- és szakmai kapcsolatok, a sikeres hazai és nemzetközi kapcsolatépítés különféle aspektusai álltak.


  A Váci Dunakanyar Színház 2019/2020 évada

  Elindult a 2019/2020 évad felnőtt bérletek előfoglalása a Váci Dunakanyar Színházban: a Nyugdíjas, Premier, Családi és Víg Vác bérletek már leköthetők.


  A Pál utcai fiúk Nagyváradon is hatalmas sikert arattak

  A Festum Varadinum - Minden Magyar Majálisa rendezvénysorozat keretében május 12-én szabadtéren, a nagyváradi vár falai között adta elő a Vörösmarty Színház egyik legsikeresebb musicalét, A Pál utcai fiúkat. A nagysikerű, lendületes előadást a teátrum igazgatója, Szikora János is megtekintette a helyszínen.Nyílt nap a Nemzetiben

2018-09-20 13:47:00

Szeptember 22-én, szombaton, 13 és 22 óra között megnyitja kapuit az érdeklődők előtt a Nemzeti Színház. A teátrum két következő bemutatójának, a Viktor Rizsakov által rendezett Álomgyár (Dreamworks) és a Vidnyánszky Attila által színrevitt Az ember tragédiája próbájára is beülhetnek a nézők. A Nyílt Napon 30 %-os kedvezménnyel lehet jegyet vásárolni a Nemzeti Színház előadásaira.


 Az érdeklődők végignézhetik a színház előadásainak plakátjaihoz készülő fotózást, amely során Bánsági Ildikó, Söptei Andrea, Barta Ágnes, Blaskó Péter, Hobo, Bakos-Kiss Gábor, Rátóti Zoltán és Szarvas József pózol majd a fényképezőgép előtt. Találkozhatnak Az ember tragédiájában Lucifert játszó színészekkel, a gyerekeket számtalan izgalmas színházi játék várja! A Nemzeti Színházban ezen a napon, 14 órakor leplezik le Németh Antal, a legendás színidirektor szobrát, Matl Péter alkotását. Németh Antal munkásságát különleges, interaktív tárlaton mutatja be a színház. Még lehet jelentkezni a kulisszajárásra, amely során a színház rejtett, izgalmas zugaiba is bepillanthatnak a nézők. 


 

17 órától az idén 90. éve született Sinkovits Imre életét és alakításait idézik meg a Nemzeti színészei a Kaszás Attila teremben. 19 órától koncert zárja a programot: a csak erre az alkalomra megalakult formáció, a "Hétre ma várom a Nemzeti Band" a 60-as, 70-es évek slágereiből válogat. Pop, rock, sanzon, jazz lesz a műsoron. Közreműködnek: Szűcs Nelli, Pál Lajos, Tóth Auguszta, Söptei Andrea, Szabó Sebestyén László, Fehér Tibor, Bordás Roland, Trill Zsolt, Mátyássy Bence.

A programokon való részvétel természetesen ingyenes, szeretettel várunk mindenkit!

A teljes program és még sok más érdekesség a nemzetiszinhaz.hu oldalon és a teátrum facebook oldalán olvasható!

Várjuk Önöket szeretettel!