Színházak éjszakája a Debreceni Csokonai Színházban

A már megszokott kulisszajárások, nyílt próbák mellett rapid randival, jelenetbeugrással, tánctanítással, a gyerekeket pedig drámajátékokkal várja a Színházak Éjszakáján, szeptember 22-én a Csokonai Színház.  A híres Broadway-musical, a Bonnie & Clyde koreográfusával bárki megtanulhatja a gengszterpáros egy táncát, próbálhat Ráckevei Annával, Kubik Annával és Bakota Árpáddal, sőt átveheti a szerepüket, megnézheti, hogyan próbál a Kossuth-díjas rendező, Jeles András A Viszkisből is ismert Móga Piroskával és Mészáros Tiborral, s robottá is változhat Katona Gábor mozgástréningjén. A színház 17 órakor nyitja meg kapuit, az utolsó kulisszajárás 22 óra 30 perckor indul. Minden program regisztrációhoz kötött. Az egyes programok több időpontban is elérhetőek. Jelentkezni az 52 413 565 –ös telefonszámon, személyesen a színház Szervezési Osztályán vagy a szervezes@csokonaiszinhaz.hu e-mail címen lehet. Mindenki maga állíthatja össze, hogy mikor milyen eseményen szeretne részt venni. A programok külön-külön 500 forintba kerülnek. Ha valaki három vagy annál több eseményre vált jegyet, 10% kedvezményt kap. A jegyértékesítés szeptember 13-án kezdődik. A színház jegypénztára a Színházak Éjszakája napján, szeptember 22-én, szombaton 10 és 12 óra, délután 13 és 20 óra között tart nyitva.


Csicsergő Gyereketető


Tölts el egy kalandos estét izgalmas történetek birodalmában! Színházi nevelési szakembereink drámajátékokkal, szerepjátékokkal és improvizációs jelenetekkel hívják a gyerekeket egy vidám és fantasztikus utazásra.

17.00 1-4. osztályos gyerekek részére

18.00 1-4. osztályos gyerekek részére

19.00  5-8. osztályos fiatalok részére


Gengsztertánc


Perdülj táncra Cortés Sebastiannal! A Bonnie &Clyde koreográfusa az esti próba előtt a Színházak Éjszakája látogatóinak tanítja meg a gengszterlegendából készült népszerű Brodway-musical egy-két tánclépését. Figyelem! Táncos és nem táncos lábúak jelentkezését is várjuk.


Nyílt próba Jeles Andrással


Strindberg Júlia kisasszony című egyfelvonásosát Jeles András Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező állítja színpadra. Júlia kisasszony, Jan, az inas és Kristin, a szakácsnő szerelmi háromszögének történetét olyan szenvedéllyel és bátorsággal fogalmazta meg a 19. századi svéd drámaíró, hogy a maga korában először betiltották, és csak évekkel később hódította meg a világ színpadait. Strindberg radikálisan ír a férfi és nő szembenállásáról, a frusztrált szerelmi sóvárgásról, szexuális vágyról, a merev társadalmi hierarchia béklyójáról.

A szerelmi dráma szerepeit A Viszkisből és az Aglajából is ismert Móga Piroska (Júlia kisasszony), Mészáros Tibor (Jan) és a Csokonai Színházba frissen szerződtetett Hajdu Imelda (Kristin) játsszák.

Az érdeklődők 25 percig vehetnek részt a próbán.


15 perc hírnév


Orbánné lehetsz a Macskajátékból, Tuzenbach és Szoljonij a Három nővérből, de kipróbálhatod azt is, hogy érzi magát a színpadon a Játék a kastélyban Turaija. A színészek kiválasztanak egy 10 perces jelenetet, megmutatják, ők hogy játsszák szerepeiket, elmondják, mit gondolnak az általuk játszott figurákról, aztán Tiéd a terep. Nem hagynak magadra, ők lesznek a rendezőid, sőt a szövegkönyvüket is kölcsönadják.

Hogy kiktől kapod majd az instrukciókat?

A Macskajátékban Kubik Annától, Ráckevei Annától és Janka Barnabástól. A Három nővérben Mercs Jánostól és Rózsa Lászlótól. A Játék a kastélyban vígjátékban pedig Bakota Árpádtól, Garay Nagy Tamástól és Kiss Gergely Mátétól.


„Járd el a táncot, utána repülünk”- mozgástréning, robottánc, varázslás Katona Gábor koreográfussal


A tavalyi Színházak Éjszakája egyik legnépszerűbb eseménye Katona Gábor koreográfus mozgástréningje volt. Akkor mint nézőket szembesített minket magunkkal, most pedig egy egyedülálló technika segítségével bemelegíti a hangot, a testet és a szellemet, majd az elmúlt évadra vissza és az újra előre tekint. Megmutatja (és persze gyakoroltatja is), miként varázsolta varázslókká a Rózsa és Ibolya szereplőit, majd mindenki megtanulhatja, hogyan mozog A padlás robotja. A Csokonai Színház Énekkarának tagjai is közreműködnek.


Rapid randi


Heten ülnek a kávéház egy-egy asztalánál: 6 színész és 1 színházi szakember. Randizz velük! De gyorsan! Minden színésszel 3 perc áll rendelkezésedre, hogy kifaggasd! Kérdezhetsz bármiről! Szerepeikről, boldogságukról, szakmájukról, félelmeikről, egyáltalán a színházról.


Kulisszajárás – Nézz a kulisszák mögé színészekkel