H A M A R O S A N

Nyolcadik alkalommal nyitjuk nagyra a Magyar Teátrumi Társaság sátrát Tusnádfürdőn! A 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor programját gyermekelőadásokkal, szakmai beszélgetésekkel, közönségtalálkozókkal, színházi előadásokkal gazdagítjuk.

A Magyar Teátrumi Társaság 2008-as megalakulása óta minden rendelkezésre álló eszközével segíti, hogy a kultúra és a színház eljusson mindenhova, ahol szívesen fogadják. Abban hiszünk, hogy a magyar kultúra képviselői és teljesítményei képesek leginkább átívelni a határokat! Fontos számunkra, hogy a nem anyaországban élő fiatalok fesztiválokon is találkozzanak magyar kulturális produkciókkal.

Az idei évben is színes programkínálattal készülünk. A budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeinek közreműködésével, műsorral színesített beszélgetést láthatunk a somlyói Nyeregben augusztus 18-án megrendezendő Csíksomlyói Passió című előadásból, megtekinthető lesz a Békéscsabai Jókai Színház és a Fővárosi Nagycirkusz közös produkciója, találkozhatunk a Soproni Petőfi Színház műsorával, a Színházikó Társulat gyermekeknek szóló programjával és Pindroch Csaba egyszemélyes komédiájával. A tusványosi fesztiválra a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai mellett több határon túli vendég is érkezik. Fellépnek a Gyergyószentmiklósi Figura Stúdiószínház és a Halvirág Bábszínház művészei, valamint Kilyén Ilka és Ritziu Ilka Krisztina is. A Magyar Teátrum sátorban találnak otthonra a tusványosi nagyszínpadon fellépő zenekarok közönségtalálkozói is.

A Magyar Teátrum Sátor, a színház világa mindenkit nyitott kapukkal vár!