Hírek

 • Indul A 2018/2019-es színiévad a nagyváradi Szigligeti Színházban

  Tizennyolc tervezett premierrel, köztük két ősbemutatóval, három fesztivállal és számos rendhagyó eseménnyel várja közönségét a 2018/2019-es évadban a nagyváradi Szigligeti Színház. Az évad az első nagyváradi magyar hivatásos színielőadás 220. évfordulójának jegyében telik. A jubileumi színházi évadot megnyitó sajtótájékoztatóra augusztus 9-én, csütörtökön került sor.  Szeptember 8-án újra Tündértalálkozó a Turay Ida Színház előtt található Kálvária téren!

  14:00-tól a Csingiling az erdőben című kalandos mesére várjuk az érdeklődőket. Ezt követően nyit a Tündérkert, ahol ingyenes gyermekprogramokkal készülünk a kicsiknek, este pedig színészeinket láthatják énekelni, táncolni a színpadon.  Izgalmas utazás a tudás és a felfedezés világába

  A Fővárosi Nagycirkusz újabb nagy cirkuszpedagógiai dobásra készül, ennek kapcsán Greifenstein Jánossal, a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium bohóc osztályának vezetőjével beszélgettünk a szeptember elején megrendezésre kerülő, az iskolakezdő első osztályos tanulók és tanáraik számára készülő rendhagyó előadásokról.


CSOKONAI SZÍNHÁZ A CAMPUS FESZTIVÁLON!

2018-07-20 13:51:00

A Csokonai ismét elviszi a színház világát Debrecen legnagyobb fesztiváljára. Sátrunkban zenés összeállításokkal, koncertekkel, performanszokkal és természetesen könnyedebb előadásokkal találkozhat, aki betér hozzánk. Központi szerepet játszik a humor, a zene és a szórakozás.


Fekete Dávid főszereplésével a Törökverő vitéz gyerekeknek szóló rövid darab nyitja a műsorprogramot, de a következő napokon az ismert Három kismalac és a farkas meséje is megelevenedik a fiatalabbak számára. Fellép nálunk a Debrecen Dance Unit egy zenés-táncos performansszal, az Elefántpuszi humoros, két részes előadással pedig a hangos kacaj is beszökik a Csokonai-sátorba. Emellett könnyed sanzonok is szórakoztatnak majd, saját, elragadó hangulatukkal. Az Egy drága szempár válogatásunk segítségével elkalauzoljuk nézőinket az operett világába, a napok zárásaként pedig a JazzaJ alternatív zenei közösség örömzenéjét hallgathatjuk. A programokat minden korosztálynak ajánljuk, a szórakozás garantált. Gyere el és érezd jól magad velünk!


A Csokonai Színház sátra csütörtökön, pénteken és szombaton 16:30-tól hajnalig mindenkit szeretettel vár.


Újra Campus, újra színház!