Minden korosztályt vár az I. Rátonyi Róbert Operettfesztivál

2018. június 21. és 24. között rendezi meg a Veszprémi Petőfi Színház az I. Rátonyi Róbert Operettfesztivált, melynek célja, hogy széles körben ismertté, még népszerűbbé tegye a műfajt, ezért a programok összeállításakor a család minden tagjára gondoltunk - hangzott el a sajtótájékoztató keretében, pénteken.

Oberfrank Pál, a szervező Veszprémi Petőfi Színház igazgatója szerint régóta keresett műfaj a ma már hungarikumként nyilvántartott operett, melynek egyik legkiválóbb alakja, Rátonyi Róbert, életének utolsó éveiben Veszprémben dolgozott. Nem volt tehát kérdés, hogy róla nevezzék el a négynapos operettfesztivált, mely rövid idő alatt óriási figyelmet kapott. Az I. Rátonyi Róbert Operettfesztivál esti előadásaira gyorsan fogynak a jegyek, de a szabadtéri, díjtalan rendezvények is kiváló szórakozást ígérnek.

Rátonyi Hajni színművész örömét fejezte ki, hogy 26 év után is ekkora szeretettel gondolnak édesapjára, aki négy évet töltött a Veszprémi Petőfi Színházban.

Rátonyi Róbert zongoraművész szerint édesapja életművének megkoronázása a hagyományteremtő céllal megálmodott operettfesztivál. - Nem vezetett színházat, noha képes lett volna rá, nem kapott Kossuth-díjat, nem érhette meg munkásságának 50. évfordulóját és 70. életévét. Ez az esemény elégtétel számunkra, hogy fennmaradjon életműve - húzta alá.

Brányi Mária, Veszprém Megyei Jogú Város alpolgármestere kitért arra, hogy a Veszprémi Petőfi Színház életében nem példátlan, hogy a zenés műfaj felé fordul, a helyi közönség minden esztendőben találkozik az operettel. - Ez a fesztivál megmutatja, miként lehet a fiatalabb generációt is bevonni az operett műfajába - vélekedett.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy egy ilyen nagy volumenű fesztivállal gazdagodik a város. Mint mondta, külön dicséretes, hogy a családok évében olyan fesztivált szerveznek, amely az egész családot megszólítja.

Keller János, az I. Rátonyi Róbert Operettfesztivál művészeti vezetője a programokat ismertetve elmondta, a rendezvény négy napja alatt az egész színházkert benépesül, több alkalmunk is lesz találkozni az operettel, a belépőt igénylő esti főeseményeken kívül is. Megerősítette, az egész család kellemesen szórakozhat ide érkezve, rengeteg színes műsor várja mindennap a látogatókat a délelőtti óráktól egészen éjfélig. A látványos nyitóceremónia mellett külön erre az eseményre megírt gyermek operettet is előadnak majd.

A sajtótájékoztató után az I. Rátonyi Róbert Operettfesztivál kísérőprogramjaként a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában megnyitották a Rátonyi Róbert emlékkiállítást.

A fesztivál részletes műsora elérhető itt: http://www.petofiszinhaz.hu/operettfesztival/2018-05-23/Musorbontas