Hírek

 • Aida: a fiatalokon múlik a tízes

  Eddig minden alkalommal felállva ünnepelték a nézők az Aida című musical stábját. A színháztörténetet író produkció a bérletszünetes előadások mellett mostantól látható a középiskolás/egyetemista, valamint felsős bérletben a soproni teátrumban. Vajon a fiatalokat is képes katarzist adóan elvarázsolni a színpadi történet? Megkapja-e tőlük a csapat a sokak által várt tízest?


  Időfutár: látványos színpadi produkció – Budapesten először!

  A népszerű Időfutár könyvsorozat színpadi változata Tasnádi Csaba rendezésében október 13-tól a Magyar Színház színpadán látható, Budapesten először!


  Spirit of Hungary - A táncegyüttes USA turnéja

  Revolution and Roots in Dance and Music


  2018. október 18-November 4.
  A Magyar Nemzeti Táncegyüttes 2018. október 16-án indul 12 állomásos amerikai turnéjára az 1848-as szabadságharc 170. évfordulója alkalmából.


Fesztiválnyitány az Ibsen-darabbal

2018-06-14 13:56:00

A Ha mi holtak feltámadunk című előadás szerepel a Magyar Színházak XXX. Kisvárdai Fesztiváljának nyitónapján június 22-én. Henrik Ibsen művét Pataki András állította színpadra.


Versenyen kívül, a kisvárdai ünnepi nyitónapra hívták meg a soproni Petőfi Színház, a budapesti Nemzeti Színház és a Zentai Magyar Kamaraszínház koprodukcióját, a rendező Pataki András, a főszereplő Szilágyi Tibor.

A darabot emlékezetes fogadtatás övezte mindenütt, így Sopronban is. A premier rendhagyó módon Zentán volt. Díszelőadásként ezzel avatták fel az ottani új stúdiószínházi játszóhelyet. A produkció jelentős, nagy tapsot hozó sikert ért el, a közönség hosszú percekig ünnepelte a stábot, sőt, a nem várt érdeklődés miatt a tervezett hét alkalom helyett nyolcszor játszották el az előadást. A darab Jászberényben is nagy sikerrel vendégszerepelt. Az előadás szerepel a 30 éves jubileumát ünneplő Esztergomi Várszínház idei programjában július elején. 

A színpadi játékban Arnold Rubek professzort, szobrászt Szilágyi Tibor Kossuth- és Jászai-díjas, kiváló és érdemes művész alakítja. Maját, Rubek feleségét Szőcs Erika, Irenét, az egykori múzsát Molnár Anikó játssza. Ulfhejm földbirtokos szerepében Szélyes Ferenc Jászai-díjas színművész látható. A fürdőszálló igazgatójaként Wischer Johann lép színpadra. A Diakonissza szerepében Varga Fekete Kinga, a Kaposvári Egyetem művészeti karának negyedéves hallgatója és Diószegi Imola látható kettős szereposztásban. Lars, a szolga Major Zsolt. A produkció különlegessége, hogy Varga Gábor jazz-zenész élőben játszik a darab közben a jelenetekhez, hangulatokhoz illő muzsikát.


Kisvárdai találkozások
A június 22. és 30. között zajló kisvárdai fesztiválon a Balogh Tibor művészeti tanácsadó által összeállított versenyprogramban tizenöt határontúli előadás méreti meg magát. Az esemény díszvendége a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház lesz, élén Bocsárdi László igazgató-főrendezővel, akinek a művészeti pályáját egy kiállítás is bemutatja majd. A jubileumi alkalomhoz kötődően díszelőadást tart a Vidnyánszky Attila vezette Nemzeti Színház és ugyancsak díszelőadás keretében lép fel az idén negyvenéves vajdasági Tanyaszínház is.